B E T A

Ismertető

Kislányok és (pedo)macik háborúznak? Ez egy troll anime az már biztos! Bár az alapját képező mangát intellektuális fantasy-ként emlegetik – hogy ez mit is jelenthet pontosan, abban nem vagyok biztos -; azonban az alkotók között a Mawaru Penguindrum és azUtena rendezője bújik meg, az eddig felvázolt sztori alapján vagy nagyon morbid és egyedi lesz, vagy nagyon mellényúlt próbálkozás egy különleges animére a Silver Link részéről. A történet:

Valamikor a távoli jövőben a Kumaria aszteroida felrobbant a világűrben. A Földre hullott darabjai nyomán vérengző medvebocsok keltek életre, akik az emberiség kiirtására tették fel az életüket. Az emberek és a macik közti háború véget ért, de Tsubaki Kureha (Yamane Nozomi) másképpen látja ezt. A lány iskolájába új cserediákok érkeznek, akik emberformájuk ellenére valójában az ellenség szülöttei! Az új arcok közül különösen Yurishiro Ginko (Arakawa Miho) kerül közel hősnőnkhöz – igen, shōjo ai is befigyel a történetben -; akiről furcsa álmot lát Tsubakink, ebben az álomban pedig macinak mondja magát a lány.
Különleges? Az eddigiek alapján mindenképpen. Már az előzetes felvillant pár dolgot az anime elborult szimbolikájából, klasszikusabb shōjokra emlékeztető karakterdizánjából. Úgy érzem, itt megint egy szellemes módot látunk majd a shōjo és yuri műfaj kibontására.

Elérhető részek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük