B E T A

Ismertető

Egy romantikus visual novel adaptációval van dolgunk, melyet a P.A Works hozott el nekünk. Az eredeti visual novel a Broccoli, Circus és a GameCrab összefogásából létrejött La’cryma érdeme. A True Tears manga verzióját Asaki kezdte el megjelentetni egy manga újságban 2005. decemberében. Az anime a visual novel laza átdolgozása, ami egy teljesen különböző történetet mesél el, különböző karakterekkel és egy különböző művészeti stílussal egyaránt. Sugárzása 2008 elején kezdődött meg. Sorozatunk ezekkel a sorokkal kezdődik:

 

„Van egy angyal valahol. Jó volna, ha ez az angyal össze tudná gyűjteni a könnyeidet…
És azokból a könnyekből készítene egy nyakláncot… és azt egy fára tenné.”

Történetünk egy középiskolai diák körül zajlik, aki szeret festegetni, rajzolni, egyszóval szereti a művészetet. Shinichiro Nakagami szüleivel és mostohatestvérével él együtt, akihez erős érzelmek fűzik. Mostohatestvére, Hiromi Yuasa szintén középiskolai diák, sőt, ugyanabba a suliba is járnak. Hiromi édesapja elhunyt, és azért került a családhoz, mert édesapja és Shinichiro apja nagyon jó barátok voltak. Ezért természetes volt, hogy Hiromi hozzájuk költözött egy évvel történetünk kezdete előtt. Shinichiro már régebbről ismeri Hiromi-t, azelőtt életvidám, nagyon mosolygós lány volt, azonban most nagyon rideg és visszahúzódó, otthon beszélgetni sem tudnak nagyon egymással. Amikor Hiromi iskolában van, akkor teljesen más, népszerű, mindig mosolyog, és a sportokban nagyon tehetséges, játszik a kosárlabda csapatban is. De Shinichiro tudja, hogy valamit titkol, hiszen amióta meghalt az apja, azóta egy könnycseppet sem ejtett, és ez nagyon zavarja őt. De vajon mi lehet az, amit ennyire titkol Hiromi? És vajon miért olyan rideg és távolságtartó Shinichiro édesanyja Hiromi-val szemben?
Shinichiro viszonylag normális életet él, amíg nem találkozik egy furcsa lánnyal, Noe Isurugi-val, aki meglehetősen odavan a csirkékért. Egyik nap azonban Noe kedvenc csirkéi közül az egyik meghal, és Shinishiro-nak bevallja, hogy nem tud sírni, mert elajándékozta a könnyeit. Innentől fogva Noe le sem tud szállni Shinishiro-ról, hiszen ugyanabba a suliba járnak. Azonban ennek Hiromi nem igazán örül, és valamilyen oknál fogva barátkozni szeretne Noe-val. De a lány átlát rajta, ugyanis észreveszi, hogy Hiromi nem igazán kedveli őt, sőt, utálja (szerintem azért, mert féltékeny, hogy Noe és Shinichiro között már kialakult valamiféle szimpátia).
A sorozat egy másik jelentős szereplője Aiko Endo, aki egy teljesen más suliba jár, mint Shinichiro, és egy évvel öregebb nála. Egyébként a családja, Imagawayaki boltjában segítkezik, és nagyon jó barátja Shinichiro-nak, de néha-néha szereti őt ingerelni (azonban szerintem van itt más is). Aztán ott van még Shinichiro legjobb barátja, Miyokichi Nobuse is, aki meglehetősen odavan Aiko-ért, viszont a lány már kevésbé (egyébként Shinichiro-n keresztül ismerkedtek meg). És még van egy fontos szereplőnk Noe bátyja, Jun Isurugi, aki Hiromi-hoz hasonlóan az egyik kosárlabda csapatban játszik, és aki talán többet érez Noe iránt, mint egy normális testvér kapcsolat, hiszen mindig azon van, hogy Noe-t boldoggá tegye. És akkor jöjjenek a kérdések: vajon Noe kinek ajándékozta el könnyeit, és miért? És Hiromi miért viselkedik otthon másképpen, mint a suliban, és vajon ő mit is érez valójában Shinichiro iránt? És Aiko, aki nagyon közel áll Shinichiro-hoz, többet érez iránta, mint barátság?
OP/ED/Grafika:
A grafika hihetetlenül szép, mondjuk egy 2008-as animétől ez el is várható, egy kevéske CG is található benne (én személy szerint nem igazán szeretem, ha a háttérben lévő emberkéknek az arcuk nem látszódik). Viszont ettől eltekintve a grafika nagyon is szép, a hátterek eszméletlenül szépen ki vannak dolgozva. Az opening címe “Reflectia”, mely Eufonius szerzeménye. Ha nem lenne ismerős a neve, akkor megemlíteném a Kashimashi, Noein, Himawari! és a Clannad animéket, melyek openingjét szintén ő komponálta. Az ending címe “Sekai no Namida”, ez már teljesen más, ugyanis itt nincsen semmi extra, talán úgy tudnám jellemezni, hogy a sorozat szereplői vonulnak fel nagyon aranyos módon, persze hogy chibi karakterként.
Vélemény/Ajánlás:
Első hallomásra az alap történet semmitmondó, viszont korántsem az, ugyanis váratlan eseményeknek lehetünk majd szemtanúi, amit érdemes megnézni. Sszemély szerint minden egyes részt végigizgultam, hiszen nem tudtam, hogy egyes részek után mi is lesz, hogy hogyan is folytatódik tovább a történet, egyszóval nagyon izgalmas, szinte már idegeket kimerítő alkotással van dolgunk. Én azoknak ajánlanám, akik szeretik a romantikus drámákat kevéske vígjátékkal megspékelve, és persze azt a sok izgalmat, amit ez az anime hozni tud.

Elérhető részek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük