Tori no Uta (2007)

Ismertető

Valamikor az ezredforduló környékén járhatunk egy szürke kisvárosban. Főhősünk egy tizenéves fiú – a nevét nem tudjuk meg -, aki a szokásos úton indul el hazafelé. Ám amikor elérkezik a már jól ismert kereszteződéshez, egy újonnan felfestett nyilat vél felfedezni az úton. Úgy dönt, hogy a mai napon inkább abból az irányból közelíti meg otthonát. Ahogy egyre beljebb halad a szűkös utcákon, úgy érzi, mintha még sosem látta volna ezeket a házakat. Időközben az eső is elered, és amikor már épp visszafordulna, az egyik ház eresze alatt megpillant egy gyönyörű, piros kimonós lányt. A lány feléje int és behívja a házába, ahol a fiatal fiú a pár órás szótlan együttlét alatt teljesen belehabarodik vendéglátójába. Az eső elálltával, amikor a fiú ismét haza indul, a két fiatal ígéretet tesz, hogy mindenképpen viszontlátják egymást. A lány egy tollat ajándékoz a fiúnak, amelyet ha mindig magánál hord, biztosan látni fogja még szerelmét. Másnap a fiú útra kel, hogy meglátogassa a gyönyörű teremtést, de sehogy sem találja az odavezető utat. Hosszú hónapokon át keresi kedvesét, de mindhiába. Az idő közben egyre gyorsabban telik, és a fiú végül elhagyja szülővárosát és férfivá érik.

50 évvel később idős férfiként tér vissza a városba, amely az évek alatt teljesen megváltozott. A régi nyomda helyén is egy ásványvíz palackozó üzem áll. A férfi betér oda, hogy szomját oltsa, ám az ott lakó öregasszony nem ad el neki semmit, inkább hazaküldi. Ekkor egyszer csak megjelenik a szeme előtt az ifjúkori szerelme, ugyanolyan fiatalon és csodaszépen, mint annak idején. A lány megragadja az öregúr kezét, aki erre hirtelen visszafiatalodik. A régi házba mennek, ahol a fiút próba elé állítja a lány. Ahhoz, hogy egymáséi lehessenek, beszélniük kell az álmaikról, amelyeket a szivárvány színeihez kell kötniük. Ha a megfelelő „éneket dalolják”, akkor visszatér a szivárvány az égre, és ők boldogok lehetnek.
A szivárvány hét színe hét különböző történetet rejt, amelyek hol szomorúak, hol nyugodtak, hol pedig borzalmasak. Ezeken keresztül megismerhetjük a szerelmesek valódi érzéseit, szenvedéseit, kétségeit és az egymásra találás örömét is.

Elérhető részek