B E T A
Eredeti cím 東京マグニチュード8.0
Angol cím Tokyo Magnitude 8.0
Egyéb cím(ek) magnitude 8
Besorolás anime, TV
Hossz 11 rész
Év 2009
Ismertető:
“A hivatalos álláspontok szerint 70%-esély van arra, hogy Tokiót 30 éven belül egy 7.0-ás erősségű rengés fogja megrázni. A mi történetünkben pedig egy 8.0-ás erejű katasztrófa következik be.”

Az első epizód a karakterek bemutatásáról szól, megismerhetjük a 12 éves Mirai-t és a kisöccsét, Yuuki-t, aki robotmániás. A sulinak vége, jön a nyári szünet, Mirai pedig Tokióba, egy robotkiállításra kénytelen elvinni a kisöccsét, mert a szülei nem érnek rá. Útjuk során megismerkednek egy motoros nővel, Mari-val. Mirai és Yuuki pedig épp külön váltak, mikor bekövetkezik a szerencsétlenség. A város romokban, rengeteg a sérült, mindenki menekül. Mari segít Mirai-nak megtalálni testvérét és biztonságban hazakíséri őket.
Az anime a két testvéren keresztül mutatja be ezt a szerencsétlenséget. A sorozatban elég sok a drámai momentum. A földrengések után az utórengések nehezítik meg a három főszereplő számításait. Maga a műfaj is rendkívüli, egyedi, ugyanis katasztrófa animéről van szó, nem sok ilyet látunk.
A megvalósítás nagyon jó, a karakterek már nem annyira. Mirai idegesítő, mert 12 éves létére nagyon felnőttes akar lenni. Igaz, ez megszokható. Kicsit nehezen indul be, de mindenképpen megéri belekezdeni!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük