Tokyo Babylon ICON by Animegun

Eredeti cím 東京バビロン
Angol cím Tokyo Babylon
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, OVA
Hossz 2 rész × 50 perc
Dátum 1992.10.21 – 1994.03.21
Ismertető:
Subaru Sumeragi Tokióban él ikernővérével, és legjobb barátjával, Seishiro-val. Mindhárman átlagosnak tűnnek… első látásra. Ugyanis Subaru a Sumeragi Klán vezetője, így nagyon erős spirituális ereje van, testvérének úgyszintén, de még a barátjuknak is. Próbálják élni normálisan a hétköznapjaikat, de ezt megakadályozza 2 esemény. Erről szól ez az OVA.
Az első rész egy építkezés furcsa haláleseteiről szól. Ebben az építtető kéri Subaru segítségét, hogy vizsgálja ki a történteket, de mielőtt beszélhetnének személyesen, meghal a megbízó is. Így Subaru a saját szakállára kezdi kinyomozni az eseményeket. A második részben Subaru egy gyilkosság szemtanúja lesz, ezért segít a rendőrségnek elkapni a tettest.
Én imádom a régi stílusú grafikát, szóval nekem ez is nagyon bejött, bár kétlem, hogy rajtam kívül másnak is tetszene. A zenéjén igencsak meglepődtem. Arra számítottam, hogy a ’90-es évek eleji animék (számomra) borzasztó zenei stílusa dominál a Tokyo Babylon-ban is. Nagyot tévedtem, hisz sikerült egy olyan számot belecsempészniük, ami szerintem messze a legjobb a kortársai közt. Sajnos nem sok dal van benne, de azok messze kárpótolják a minőségükkel a mennyiségüket.
Egy nagyon izgalmas anime a Tokyo Babylon. Igen sajnálom, hogy ilyen rövid, mert szívesen néztem volna még. Ezzel is megmutatta a méltán híres és kedvelt CLAMP alkotó csapat, hogy ők a legjobbak közt vannak.
Felhívom arra a figyelmeteket, hogy ez az anime nem az X, vagy az X movie előfutára. Annyi köze van a kettőhöz, hogy Subaru, testvére és Seishiro szerepelnek benne, semmi több. Plusz dolgokat nem ad, teljesen függetlenül kezelendő.
Online részek:
01. rész 02. rész