B E T A
Eredeti cím 藏獒多吉
Angol cím The Tibetan Dog
Egyéb cím(ek) Tibet Inu Monogatari
Besorolás anime, Movie
Hossz 1 rész
Év 2011
Ismertető:
A filmet Masayuki Kojima (Monster, Piano Forest) rendezte egy közös japán-kínai koprodukcióban a Madhouse stúdió égisze alatt. A készítők komoly háttérmunkát végezve még Tibetbe is elutaztak a projekt érdekében, hogy hűen tudják ábrázolni az ott lakók életét, kultúráját.
A film bemutatja a Tibeti fennsík és hegyvidék természeti szépségeit, adottságait, gyönyörű hátteret nyújtva a történet számára, melynek emberi karakterei viszonylag jól kidolgozottak, szépen ábrázoltak.
Tianjin egy fiatal fiú, aki anyja halála után elhagyja Xi’an-t, hogy elutazzon mélyen a tibeti hegyek pusztáin magányosan élő apjához, akire már nem is emlékszik. Apja, LaGeBa egy elfoglalt orvos, aki úgy döntött, hogy életét a fennsík pusztáin élő szegények ellátásának szenteli.
A fiúcskának a sok újdonság elsajátítása közben kell alkalmazkodnia a helyi szokásokhoz, megtalálnia a helyét ebben a világban. Az élet nehéz és embert próbáló a prérin, végül elkeseredéséből és önsajnálatából az rázza fel, hogy egy nap megismerkedik egy hatalmas aranysörényű Tibeti Masztiffal. Miután kölcsönösen megmentik egymás életét, szép lassan összebarátkoznak. Hamarosan elnevezi Doogee-nak, majd egymást segítve, együtt igyekeznek alkalmazkodni az idegeneket nehezen befogadó környezetükhöz.
Mivel a kutya is nemrég érkezett a vidékre, hamarosan kapcsolatba hozzák a környéken történő rejtélyes halálesetekkel. Megvádolják, hogy ő követi el a gyilkosságokat, holott egy könyörtelen, embert-állatot nem kímélő, vörösen izzó szemű démon garázdálkodik a pusztán, akinek Doogee mindvégig a nyomában van.
Összességében tetszett a film, bájos, szívmelengető történet, szép tanulságokkal. Mindenkinek csak ajánlani tudom. Magával ragadó mese, mely az élet drámáin keresztül vezet el minket egy másik világba, egy idegen kultúrába, szerethető emberek közé. Jó szórakozást hozzá.
Online:
01. rész 02. rész

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük