Techno Police 21C (1982)

Eredeti cím テクノポリス21C
Angol cím Techno Police 21C
Magyar cím A legyőzhetetlen robot
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, film
Hossz 1 rész
Év 1982
Ismertető:
A világ egy meghatározhatatlan pontján, Sentinel City-ben játszódik ezen anime története a 21. század (innen a 21C a címben) legelején, 2001-ben. Ez a város közismert a rossz rendőrségi statisztikákról és arról, hogy az itt szolgáló rendőrök nem húzzák sokáig. Ide helyezik át Kent, a motoros rendőrt (aki eddig 29 motort tett már tönkre járőrözés közben), aki egy újonnan létrejövő alakulat vezetője lesz. Ezen alakulat célja a különleges technikákat bevető gonosztevők elleni hatásos fellépés, így a csoport számos csúcstechnológiájú szerkezettel van felszerelve. Ezek közül leginkább a három robot segítő lényeges, akik jelentős módon hozzájárulnak a csapat munkájához. Az alakulat összesen 3 rendőrből, 3 robotból (melyek mind az egyes tagok mellé vannak beosztva), egy főnökből és annak titkárnőjéből, valamint egy szerelőből áll (utóbbi helikoptert is vezet).
Nagyjából az első ügyük során rögtön a sűrűjébe kerülnek, mivel egy bűnszervezet által elrabolt új fejlesztésű tank visszaszerzése lesz a feladatuk. A jól felkészült bűnözők a szállítórepülő belsejéből lopják ki a tank prototípust, hogy aztán kijuttatva az országból a feketepiacon értékesítsék. A tank különlegessége, hogy mesterséges intelligenciával is felszerelték, mely akkor kapcsol be, ha a legénység meghal vagy elhagyja a tankot. Kennek és csapatának sikerül a bűnözők útját állnia, de mivel nem tudnak a tankba épített rendszerről, így miután letartóztatják a bűnözőket, a tank önálló életre kel és tovább folytatja az előre belé programozott feladatot, ráadásul egyik rendőrtársuk is a megbokrosodott gépezet belsejében reked.
A katonaság persze nem hagyja annyiban a dolgot, hamar megjelenik a színen. Az ország érdekeire hivatkozva elrendelik a tank megsemmisítését, hogy az ne kerülhessen a bűnözők és rajtuk keresztül az ellenségeik birtokába. Megkezdődik tehát a hajsza az idővel és az elszánt katonasággal. Kennek és társainak még az előtt kell megfékezniük az ámokfutó tankot, hogy a katonaság odaérne, ráadásul számolniuk kell azzal is, hogy ha a tank kifogy a munícióból, akkor megsemmisíti önmagát, ezáltal társukat is.
Online:
Techno Police 21C (1982)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük