B E T A
Eredeti cím タユタマ -Kiss on my Deity- タユタマ -Pure my heart-
Angol cím Nincs Nincs
Egyéb címek Tayutama Tayutama Specials
Besorolás anime, TV anime, special
Hossz 12 rész x 23 perc 6 rész x 3 perc
Év 2009 2009
Ismertető:
Mi van, ha a szellemek mind körülöttünk vannak? Mi van, ha emberi alakot vehetnek fel, és akár velünk is élhetnének? Yuuri Mito egy pap fia a helyi szentélynél. Nem igazán érdekli az apja munkája, de látja a szellemeket, akik mindenhol ott vannak. Az iskola körüli építkezésen egy fura leletet találnak. Felkérik a szentélyt, hogy vizsgálja meg, no persze, hogy Yuurit küldik oda. Azonnal rájön, hogy egy hatalmas istenség lakozik a fában, és hogy sohasem szabad megbolygatni eme szent helyet. Elmélkedés közben egy felsőbb éves távozásra szólítja fel, nem éppen kedves módon.
Este visszatér két ismerősével, hogy megoldja a helyzetet. Imája után megjelenik Kelet-Yamato úrnője, Kikurami Kaminohime (aki egyben a Yachimata szentély istennője is) és elmondja, hogy a fát sosem szabad elmozdítani, különben a világot felemészti majd a káosz. Miután Yuuri megígéri neki, hogy védelmezi a szent helyet, az egyik fában nyugvó tayutai megpróbál kitörni. Ennek hatására a fiú gyerekkori barátja, Ameri megrémül, és egy baleset miatt a fa kettéreped, amiből kiszabadulnak a szellemek. Kikurami Yuurira bízza testet öltött énjét, akivel újra vissza kell zárni a tayutaiokat. Azonban a három legfélelmetesebbel még ő sem képes elbánni. Nue, Ouryuu, Houou később még sok gondot okoz majd a párocskának a történet során. A fiú hazaviszi a kicsi állatfüles lányt, ahol összeül a családi kupaktanács, hogy mi is legyen a tovább teendő. Az apja úgy látja, hogy a lánnyal biztosítva van a család “jövője”, és fiára bízza, hogy gondoskodjon róla.
A barátai hazatérnek és a kicsi Kikurami-sama felébred. Yuuri ételt ad neki (egy kis mályvacukrot) és beszélgetni kezdenek. A lány elmondja, hogy ő még teljesen Kikurami. A fiú felajánlja, hogy akkor nevet ad neki, amit a lány el is fogad. Az új neve Mashiro (Mályvacukor) lesz. Mivel az istennő a régi korban élt, ezért elég fura kérdést tesz fel Yuuri-nak, konkrétan, hogy van-e felesége, szeretője vagy hasonló szerepet betöltő nő az életében. A fiú természetesen meglepődik, és nemmel válaszol a kérdésekre. A lány megkérdezi, hogy akkor lehetne-e ő a felesége, mivel nevet adott neki, és gondoskodott róla. Yuuri nem tudja, mit mondjon, hiszen a lány még általános iskolásnak tűnik, így azt válaszolja, hogy ha felnő, akkor lehet majd a felesége. Szegény nem tudja, hogy ezzel saját magát húzta a csőbe. Másnap reggel aztán nagy meglepetés fogadja Mashiro szobájában, de ezt látni érdemes. Megkezdődik a felkészülés a három hatalmas tayutai elleni összecsapásra. Mashiro nem éppen gyengéd eszközöket alkalmaz, így Yuuri testi épsége nem garantált.
Online részek:
01. Rész 02. Rész 03. Rész 04. Rész
05. Rész 06. Rész 07. Rész 08. Rész
09. Rész 10. Rész 11. Rész 12. Rész

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük