Tales of Symphonia The Animation: Sylvarant-hen (2007-12)

Tales of Symphonia ICON by Animegun

Eredeti cím テイルズオブシンフォニア THE ANIMATION シルヴァラント編
Angol cím Nincs
Egyéb címek Tales of Symphonia The Animation: Sylvarant Chapter
Besorolás anime, OVA
Hossz 4 rész x 32 perc
Év 2007
Ismertető:
Az alaptörténet is visszatér: Sylvarant világa a pusztulás szélén áll, mivel az ősi manafa, melyet Martel istennő és a hős Mithos hozott létre, kiszáradt. Így Sylvarant világában nem maradt elegendő mana, mely elengedhetetlen az élethez.
Az egyetlen módja a világ megmentésének, ha a kiválasztott befejezi utazását, és legvégül angyallá válik. Így testében újjászületik Martel istennő, aki megmenti a fát és ezzel együtt a világot. A kiválasztott viszont emiatt elveszti saját személyiségét, lemond önmagáról.
A történet főhősnője, Colette már elhatározta, hogy meg fogja hozni ezt az áldozatot, mert szereti ezt a világot és meg akarja menteni. Utazása során elkíséri őt Lloyd (a másik főszereplő), Genis (egy félig elf fiú, Lloyd legjobb barátja), Raine (Genis nővére, aki egyedül neveli öccsét) és Kratos (egy titokzatos katona, akiről úgy tűnik, hogy célja Colette védelme). Az első részben még csupán ők jelennek meg. Remélem a későbbi részekben nem fognak megfeledkezni a többi szereplőről sem: Sheena, Zelos, Presea és Regal.
Az utazás hosszú és számtalan meglepetést tartogat. (Nem is igazán értem, hogy fogják négy részbe belezsúfolni.) Colette utazását nehezíti még a Sylvarantot uraló katonai szövetkezet is, akik alternatív módot találtak a mana pótlására: az EXSphere-eket. Az EXSpherek emberfeletti képességekkel ruházzák fel viselőjüket, így a hatalom az ő kezükben összpontosul, és mivel nem akarják elveszíteni a hatalmukat a világ felett, céljuk a kiválasztott elpusztítása. Ám egy EXsphere elkészítése hatalmas áldozatba kerül…
Online részek:
01. Rész 02. Rész 03. Rész 04. Rész

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük