Syake-chan (2012)

Eredeti cím しゃけーちゃん
Angol cím Salmon-chan
Egyéb cím(ek) Shake-chan
Besorolás anime, ONA
Hossz 1 rész
Év 2012
Ismertető:
Érdekes kis animével hozott össze a sors, mikor böngészgettem. A Nihon Kogakuin College Manga Animation Departmentjének egyik vizsgafilmjével, a Syake-channal, amit Toyoshima Yumiko rendezett. Teljesen saját ötletből készült művel van dolgunk, amire két nagyobb név sajátosságát lehet aggatni, de erről majd később.
Történetünk nincs, csupán szereplőink, aki közül a legfontosabb természetesen a címszereplő. Syake-chan, a lazaclány mindent megpróbál elkövetni húsának kelendőségéért… és most rossz az, aki rosszra gondolt: meg akarja magát etetni másokkal. Nem számít, hogy bambuszlevélbe csavarva, sushiként, mackóknak kínálkozva, ő minden áron megkísérli ezt. És ezzel szerintem ki is merült a „történet”.
A 6 perces szösszenet animációs megjelenésében sok hasonlóságot mutat egy másik hasonló slapstick vígjátékkal, aNichijou-val. De ha már a két nagyobb név közül egyet említettem, akkor illik a másikat is: a GYO. Ugyebár, járkáló halak nincsenek minden animében. Na e két cím „nászából” születhetett a gondolat (avagy Gyo: The Moe Edition), ami első hallásra fura, mégis ötletes és poénos. Sok hanggal nem kell számolni, főként csak effekteket hallhatunk.
Összességében nézve, egyszer, max. párszor nézhető kis tünemény, ami garantáltan fájdalmat okoz a nézőnek. Ha másként nem is, akkor azzal a tipikus arckifejezéssel, hogy „Mi az ördögöt néztem az imént?”.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük