Eredeti cím スイッチ
Angol cím Switch
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, OVA
Hossz 2 rész
Év 2008 – 2009
Ismertető:
A történet egy különös bevezetéssel indul: “Ha azt mondanám neked: halj meg… megtennéd?” Hangzik el a kérdés, majd a főszereplők fegyvert fognak egymásra és eldördül egy lövés.
A bevezető rövid és hatásos. Történetünk viszont a nagyvárosban kezdődik, ahol a két főszereplő a Drog Ellenőrzési Osztályon dolgozik és a városban eluralkodó drog ügyleteket próbálják megakadályozni. Kurabayashi Hal beépül a szervezetbe és az egyik főfejes bizalmába férkőzik. A nyomozás további részében segítségére van társa, Eto Kai. Mindketten újoncok az osztályon és mindkettőjüknek megvan a maga kis “titka”. Kai egy kedves és szerény srácnak látszik, de van egy sötét és erőszakos oldala is.
Egy eddig jelentéktelen drog szervezet piacra akar dobni egy új drog fajtát, a “Funny Angel”-t, ami ismeretlen anyagokból készül. A szervezet feje, Kuzuya Shouhei, és az ő egyik bizalmas embere lesz Hal. A nyomozása során hamarosan felmerül egy név, aminek a kapcsán eljutnak egy Botanikus kerthez, ami különleges trópusi növényekkel foglalkozik. Kei vállalja a feladatot és beépül a kert dolgozói közé. A nyomozás során pedig igen érdekes dolgokra bukkan.
Ez a két részes OVA Saki Otoh mangája alapján készült. A címről annyit megemlítenék, hogy Kai-val van kapcsolatban és a fiú sötétebbik oldalára utal ezzel a bizonyos “Kapcsoló”-val. A szinkronhangokra soha rá nem jöttem volna, ha nem nézem meg, de kellemes meglepetésemre: Kai – Jun Fukuyama és Hal – Takahiro Sakurai (Lelouch és Suzaku a Code Geass-ból). A rajzolás és a karakterek kísértetiesen hasonlítanak a Death Note-ra, bár összefüggés nincs. Sötét hangulatú és elég reális világot fest összességében, bár kicsit hosszabbra is lehetett volna fogni, mert 2 részben nincs sok idő ennek kifejtésére és arra, amire a manga fókuszál. De így is jól sikerült és mindenképpen megéri megnézni.
Online részek:
01. rész 02. rész

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük