Suteki Tantei Labyrinth (2007-08)

Eredeti cím 素敵探偵ラビリンス
Angol cím Wonderful Detective Labyrinth
Egyéb cím(ek) Lovely Detective Labyrinth
Besorolás anime, TV
Hossz 25 rész
Év 2007 – 2008
Ismertető:
Harminc évvel ezelőtt egy hatalmas földrengés rázta meg egész Tokiót, melyet az emberek „A Nagy Összeomlásnak” emlegetnek. Ennek következtében a város nagy része romokban hevert, valamint két részre szakadt: Kyuutora és Shintora. Számos ember átköltözött Shintoba a történtek után, és így Kyuuto elhagyatott várossá vált. Azonban még mindig akadnak olyan emberek Kyuutoban, akik nem hajlandóak elhagyni azt, és nap mint nap keményen dolgoznak a megélhetésért. Nagyjából ezzel a monológgal veszi kezdetét a történet, melyet egy fiú mesél el – erről a fiúról a későbbiekben írok majd.

Az anime amolyan in medias res módon bele is vág a lecsóba, mivel az elején már egy harcjelenetet láthatunk, három csajjal a középpontban (közülük kettőnek meg is tudjuk a nevét: ők Yuuhi és Souka), és egy férfival a háttérben – természetesen ők a későbbiek folyamán is felbukkannak. Mindezek után már a rendőrségen találjuk magunkat, ahová épp befut egy bejelentés egy hívótól. A telefonáló egy újabb különös bűntény részleteit közli a rendőrökkel. Egy gyilkosságét, amit az elkövetés módja, hihetetlensége, nyomok hiánya miatt fantomügyeknek is neveznek. Ezen ügyeken dolgozik két nyomozó,Ryuusuke Inogami és Tomaru Miyako, akik közül utóbbi nem hisz abban, hogy egy bűncselekménynek nincs elkövetője. Hogy több mindent megtudjanak a titokzatos informátorról, Inogami megszerezte a címét.

Eközben a Seishuuin Akadémiához érkezünk, ahol négy osztálytárs beszélget a nemrég történt ügyről: Izumi MinoriYatomi Yae, és egy fiú ikerpár, Koga Kouta és Koga Rakuta. Miközben Inogami és Miyako a telefonáló otthonához érkeznek, és elbeszélgetnek a ház komornyikjával, Shinano Seirannal, a négy barát közül Minori megemlíti, hogy egy bizonyos erdő mélyén van egy kísértetház, melyben megjelenik egy fehér, babaarcú szellem. Mivel a lány mindenáron látni akarja a helyet, ezért úgy dönt, hogy barátaival odamegy – Yaya-chan kivételével. Suli után el is mennek a házba. Ott-tartózkodásuk közben megjelenik abban a házban Byakko, aki egy bizonyos tárgyat keres Seiranéknál. Itt visszatérünk az anime eleji eseményekhez, valamint az akkori harcnak a folytatásához. Közben a gyerekek különféle bonyodalmak után találkoznak a rendőrökkel, és végül mindenki az anime főszereplőjével is, Hyuuga Mayukival, aki a ház feje, valamint a rendőrök informátora is egyben. Nem sokkal később megismerhetjük a ház cselédjét, Mieno Hatsumit, valamint Marut, a ház kutyáját. A második részben már felbukkan Izumi Sanae is, aki hasonlóan jelentős szerepet tölt be az animében, mint Hatsumi.

Az anime első felében számos ügyre kerül lakat Mayuki által, aki különleges ereje segítségével oldja meg ezeket. Ezen ügyek elkövetőit a korábban említett Byakko nevű nőszemély mestere, egy titokzatos férfi bízza meg a feladatokkal. Mayuki mindenáron a segítségére akar lenni a rendőrségnek, ezért is segít az ügyek megoldásában. Az anime második felétől azonban gyökeresen megváltozik a helyzet: az epizodikus kezdet után áttér az anime egy másik történetvezetésre, melyek középpontjában főleg a rosszfiúk elleni összecsapások lesznek. Ebben találkozhatunk új szereplőkkel, illetve a főszereplők múltjáról is több mindent megtudunk majd.
Online részek:
01. rész 02. rész 03. rész 04. rész 05. rész
06. rész 07. rész 08. rész 09. rész 10. rész
11. rész 12. rész 13. rész 14. rész 15. rész
16. rész 17. rész 18. rész 19. rész 20. rész
21. rész 22. rész 23. rész 24. rész 25. rész

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük