B E T A
Eredeti cím ストリートファイターII V
Angol cím Street Fighter II V
Egyéb cím(ek) Street Fighter 2 Victory
Besorolás anime, TV
Hossz 29 rész
Év 1995
Ismertető:
Ryu egy fiatal 17 éves kamasz, aki a Mikunai-szigeten él és favágóként dolgozik. Egy nap levelet kap Amerikából, amiben a vele egykorú gyerekkori barátja és edzőtársa Ken arra kéri, hogy látogassa meg őt. Ryu egy kis tétovázás után végül is úgy dönt, hogy elfogadja a meghívást.
Megérkezve San Franciscóba 2 év után végre újra találkozik a két jóbarát. Ken családja nagyon gazdag és az apja egy nagyon fontos személy. Miután Ryu megismerte Ken szüleit, elindulnak, hogy Ken megmutassa Ryunak az “Igazi San Franciscót”.Az első útjuk egy kocsmába vezet, ahol rögtön összetűzésbe kerülnek a légierősökkel. Ryu és Ken könnyedén legyőzik őket, de ekkor megjelenik még egy légierős… Guile őrnagy, akivel már nincs ilyen könnyű dolguk. Jól elpáholja Ryut, majd másnap a Légierő bázisán Kent is. Ken nem érti a dolgot, mert még soha egyikük sem veszített.Azért hogy jobb harcosok legyenek és új technikákat tanuljanak meg, úgy döntenek, hogy körbeutazzák a világot és felkeresik az összes “utcai harcost”, akik jobbak náluk. Útjuk során sok harcost és sok technikát ismernek meg, végül eljutnak a legerősebb ellenfélhez, egy titkos szervezet, a Shadowlo vezetőjéhez, Vega-hoz (az angol változatban M. Bison)…A képi világa nem tartozik a legszebbek közé, de azért nem is rossz. A háttérzenéket se emelném ki különösebben, de az éppen aktuális szituációkhoz megfelelnek.
Összegezve: a történet bár egyszerű, de azért jól kidolgozott. A harcosok itt valósághűbb személyiséget birtokolnak, mint a SF játékokban, ezért nincs szükség arra, hogy ismerjük azokat ahhoz, hogy megértsük az animét.
Nekem tetszett és biztosan azok is megkedvelik majd, akik szeretik a harcművészettel foglalkozó animékat.
Online részek:

[restabs alignment=”osc-tabs-left” responsive=”false”]
[restab title=”Sorozat” active=”active”]

01. rész 02. rész 03. rész 04. rész 05. rész
06. rész 07. rész 08. rész 09. rész 10. rész
11. rész 12. rész 13. rész 14. rész 15. rész
16. rész 17. rész 18. rész 19. rész 20. rész
21. rész 22. rész 23. rész 24. rész 25. rész
26. rész 27. rész 28. rész 29. rész

[/restab]
[restab title=”Mozi”]

Street Fighter Alpha – The Movie (1999) 01. rész
Street Fighter Alpha – The Movie (1999) 02. rész
Street Fighter Alpha: Generations (2005)

[/restab][/restabs]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük