B E T A
Eredeti cím スピードグラファー
Angol cím Speed Grapher
Egyéb cím(ek) SPEED GRAPHER
Besorolás anime, TV
Hossz 24 rész
Év 2005
Ismertető:
Tíz évvel a Bubble háború után járunk. Az egész világon még sosem látott méreteket ölt a gazdagok és szegények közti szakadék, ami sok, nem várt következményekkel jár…
A gazdagok meg sem próbálnak segíteni az elnyomott népen, a leggazdagabbak bármit megkapnak… még emberi életeket is. És ez alól Tokió sem kivétel. A korrupt és fényűző városban dolgozik a láncdohányos fotós, Saiga. Sajnos útlevelét elhagyva kénytelen Tokióban maradni, és hamar megismerkedik a Roppongi Club nevezetű hellyel, a város vöröslámpás negyedében. Ekkor találkozik a klub “sztárjával”, egy helyes, szabadságra vágyó kislánnyal, Kagura-val, aki rögtön a fotós segítségét kéri.
A klub lényege, hogy csak nagyon kevesen kerülhetnek be, melynek célja az adatgyűjtés a korrupt gazdagokról. Ha valaki csatlakozik a klubhoz, különleges képességei lesznek. Ennek vezetője Tokió egyik leggazdagabb embere, a kegyetlen Suitengu.
Kagura-val való találkozásától Saiga-ban felébred különleges képessége: ha a lány megcsókolja őt, és valamit egyszer lefotóz, akkor az felrobban. Kagura mindössze annyit kér a fotóstól, hogy hadd legyen szabad ebben a velejéig romlott világban, és persze a fotós segít majd neki ebben…
A történetről ennyit árulok el mindössze, mivel ez egy annyira jó sorozat, hogy kár is lenne lelőnöm valami poént. Egy kicsit groteszk világban játszódó sci-fi, ami gyönyörű szépen van megrajzolva, és felejthetetlen zenei alapokat hallhatunk benne, mint például a Duran Duran: Girls on film című dalát az openingben. Legjobban úgy tudnám jellemezni, mintha összegyúrták volna az Elfen Lied-ot és a Cowboy Bebop-ot egy nagyon jó sztorival és misztikus világgal megfűszerezve.Mivel az animében elég sok a véres jelenet, természetesen nagyon fiataloknak nem ajánlott, de amúgy mindenkinek ki kell próbálnia, nem veszít vele semmit.
Online részek:
01. rész 02. rész 03. rész 04. rész 05. rész 06. rész
07. rész 08. rész 09. rész 10. rész 11. rész 12. rész
13. rész 14. rész 15. rész 16. rész 17. rész 18. rész
19. rész 20. rész 21. rész 22. rész 23. rész 24. rész

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük