B E T A

Soredemo Machi wa Mawatteiru (2010)

Eredeti cím それでも町は廻っている
Angol cím Yet the Town Turns
Egyéb cím(ek) Sore Machi
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész
Év 2010
Ismertető:
Az anime az azonos című mangából készült, amit 2006-ban kezdtek el kiadni a Young King Ours-ban és amit Ishiguro Masakazu írt, rajzolt.
A főszereplő Hotori Arashiyama, aki kissé ügyetlen és nem sokszor mond okos dolgokat… Hotori egy szobalány kávézóban dolgozik (Tengerparti Szobalány Kávézó), ahova egy öregasszony vette fel, aki már kiskora óta pátyolgatta a lányt. Viszont egy baj van méghozzá az, hogy ez a kávézó nem túl népszerű. Egy nap Hotori elhívja a kávézóba a két barátnőjét, akik közül az egyik, név szerint Tatsuno Toshiko odavan a szobalány kávézókért, de ebben elég nagyot csalódik, akárcsak Hotoriban, hisz Hotori nem igazán úgy viselkedik, mint egy szobalány.
Miután egy kicsit kioktatja Hotorit a szobalánykodás mikéntjéről, a főnökasszony (Nagyi) megkéri, hogy dolgozzon náluk, de ebbe Toshiko nem akar belemenni a klubfoglalkozás miatt, de aztán amikor kiderül, hogy Sanada Hiroyuki (akibe titkon szerelmes) is be szokott nézni a kávézóba, egyből belemegy a dologba. Hogy egy kicsit érdekesebb legyen a dolog, Sanada pedig Hotoriért van oda. Így hát elkezdődnek a két barátnő és a Nagyi szobalány kávézós kalandjai, amik garantálják a nevetést, a történet alatt pedig feltűnik még pár érdekes alak, mi pedig rájöhetünk, hogy talán egyikük sem teljesen normális.
Az opening és ending terén szerintem nem alkottak valami túlzottan jót, de mégis illik a Soredemo világába. Az openinget Maaya Sakamoto, az endinget pedig a négy lány (Hotori, Toshiko, Kon és Harue) együtt énekli. A zenéket eltalálták, hogy hova milyen dallam kell. A grafika érdekes, de ugyanakkor szép is. Illik egy 2010-es animéhez. Seiyuukra sem lehet panasz, hisz ott van például a Nagyi hangja, Sakurai Takahiro (Bleach – Kira Uzuru) vagy Sanada seiyuuja, Irono Miyo, aki szintén több híres darabhoz adta a hangját.
Nekem elnyerte nagyon a tetszésemet. Az egyetlen, amit bántam, hogy olyan hamar vége lett a részeknek. Bátran merem ajánlani a műfaj kedvelőinek és azoknak, akiknek felkeltette az érdeklődését.
Online részek:
01. rész 02. rész 03. rész 04. rész
05. rész 06. rész 07. rész 08. rész
09. rész 10. rész 11. rész 12. rész

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük