B E T A
Eredeti cím 宇宙をかける少女
Angol cím Girl Who Leapt Through Space
Egyéb cím(ek) Sora wo Kakeru Shoujo
Besorolás anime, TV
Hossz 26 rész
Év 2009
Ismertető:
Történetünk főhőse Shishidou Akiha, egy kedves, csinos és az átlagosnál kicsit mogorvább lány, akinek egy hatalmas bánata van, ez pedig az, hogy nővéreivel ellentétben neki halvány lila fogalma sincs, hogy mihez kezdjen az életével. Unalmas élete azonban hamar felfordul; legidősebb nővére, a család feje (Shishidou Takane) úgy dönt, hogy férjhez adja Akihát. Főszereplőnk ennek a legkevésbé sem örül, így hát úgy dönt, megpróbál megszökni. A szökés folyamán végül kijut a világűrbe, ott pedig olyasmibe botlik, amiről álmodni sem mert…
Ez a valami nem más, mint a nagy Leopard, egy hatalmas, mozgó, (egoista, beképzelt, arrogáns) mesterséges intelligenciával megáldott kolónia.
Eleinte rejtély, hogy vajh miért is került elő ez a pár kilométernyi kolónia a semmiből; első látásra nagyon úgy tűnik mindenkinek, hogy spontán uralni akarja a világot. A sors végül úgy hozza, hogy Akiha kénytelen lesz segíteni Leopardnak (a másik lehetőség a biztos a halál volt), és ezzel belekeveredik a kolóniák és az emberiség háborújába…
Leopard elég szélsőséges jellem, amikor épp nincs maga alatt, akkor általában azzal van elfoglalva, hogy saját magát tömjénezi. Azonban egy jól irányzott sértés is elég és menten romokban hever az önbizalma. Elég nehezen jön ki Akihával, gyakorlatilag folyton csak üvöltöznek egymással. Azonban nem édes kettesben tengetik a mindennapjaikat. Leopard egyetlen említésre méltó lakosa (na, nem mintha lenne több) Kawai Honoka-chan is boldogítja kedvenc kolóniánkat. Honoka végletekig hűséges Leopardhoz, gyakorlatilag ő tartja egyben a kolóniát. Rengeteget tud Leopardról, amit persze nem hajlandó senkivel megosztani. Irtó helyes lány, amikor épp nem akar megölni valakit. Akihához és Honokához idővel még csatlakozik egy 17 éves rendőrlány, Kannagi Itsuki, akinek a szépségét csak a rideg jelleme múlja felül. Szegény nem igazán tud mit kezdeni a normális emberekkel, a rendőrségen (ICP) belül a Természetfeletti Esetek Különleges Ügyosztályához tartozik. Rajtuk kívül még számtalan furcsábbnál-furcsább szereplővel ismerkedhetünk meg a történet folyamán, de túl sokan vannak, úgyhogy most mellőzöm őket.
Az anime bővelkedik a változatosabbnál változatosabb küzdelmekben, gyakorlatilag majdnem minden részre jut egy kisebb-nagyobb harc. Alapvetően egy különleges mecha félével, a “Qt-Arms-okkal” zajlanak az ütközetek, de a test-test elleni küzdelmek is gyakran előfordulnak. Ezek általában Kannagira vagy Honokára maradnak, Akiha mecha nélkül maximum kiabálni képes. Oh, említettem, hogy idővel több benga kolónia is megjelenik majd? Előbb-utóbb egyik intelligens kolónia tűnik majd fel a másik után, és mind ugyanolyan “csodás” jellemmel van megáldva, mint Leopard. A kolóniák harca is látványos tud lenni, gyakran előfordul, hogy a harc végén a győztes kolónia porrá égeti a másikat.
Online részek:
01. rész 02. rész 03. rész 04. rész 05. rész
06. rész 07. rész 08. rész 09. rész 10. rész
11. rész 12. rész 13. rész 14. rész 15. rész
16. rész 17. rész 18. rész 19. rész 20. rész
21. rész 22. rész 23. rész 24. rész 25. rész
26. rész

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük