Shukufuku no Campanella - Anime Icon by rofiano

Eredeti cím 祝福のカンパネラ -la campanella della benedizione-
Angol cím Blessing of the Campanella
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész
Év 2010
Ismertető:
Nos, Ert’Aria városkájában járunk, ahol igazából nem történik semmi (és tényleg!). Lényegében ennyit kell tudni a helyszínről. Ugorjunk viszont a történet főbb elemeire, ami már izgalmasabbnak bizonyulhat.
Először is, a setting. Itt bizony egy klánházzal találkozunk, amiben (bár nagyon meglepőnek bizonyulhat, úgyhogy a gyengébb idegzetűek vadásszanak egy szép lila Xanaxot) egy klán lakik. Ez a Clan Oasis, amely küldetések teljesítésére szakosodott, legyenek azok – és most direkt gonosz módon kihasználom a sorozat RPG jellegét – gyűjtögetős küldetések, vagy felderítő missziók, némi kaszabolási készséget igénylő erőpróbák, eszkort-feladatok, vagy az RPG műfajban definiált bármely más elfogadható variáns.
Ebből is sejthető, hogy itt egy kőkemény játékvilágról van szó, vagy legalábbis egy olyan alternatív univerzumról, ami az RPG játékok mentén szerveződik.
Itt jegyezném meg, hogy a “techno-magic” a sztori alapja, ami az “ale” köré szerveződik. Úgy tűnik, ebben a világban ugyanis hamarabb rájöttek a természet egyensúlyát, és működési elveit fenntartó, egyfajta nullponti energia szintjén lévő korlátlan erőforrás jelenlétére, és alkalmazhatóságára, mint arra, hogy a gőz bezony meg tudja hajtani a különböző kerekeket. Bizonyos szinten ez is elbűvölő lehet a fantasy műfaj kedvelőinek (én legalábbis aranyosnak találtam a dolgot).
Itt a robotok (automaton) nem árammal vagy olajjal működnek (ugyanis az Óz, a nagy Varázsló bádogemberének elavult a szoftvere), hanem a fentebb említett “ale” segítségével. Minél bonyolultabb az automaton, annál több ale kell a működéséhez.
Ebben a világban járunk, amikor megindul egy cselekmény, ami igazából nem valami eget rengetően epikus, és nem is Code Geass-szintű, magasröptű filozofikus gondolatokkal teletűzdelt szépirodalom, hanem csak egy szimpla, a Chuck Norris-filmek osztályzó rendszerében is csak B-kategóriásként hivatkozott random kalandos, világot megmentős folyamat, ami enyhén pink és pacifista sztoriba torkollik a sorozat alatt.
Online részek:
01. rész 02. rész 03. rész 04. rész
05. rész 06. rész 07. rész 08. rész
09. rész 10. rész 11. rész 12. rész
Ova