Shounen Onmyouji ICON by Animegun

Eredeti cím 少年陰陽師
Angol cím Teenager Onmyouji
Egyéb cím(ek) 少年阴阳师
Besorolás anime, TV
Hossz 26 rész
Dátum 2006 – 2007
Ismertető:
Főhősünk a 13 éves Abe no Masahiro, a nagyszerű Démonűző, Abe no Seimei unokája, ő tanítja meg unokáját a különböző technikákra. Masahiro elvesztette a 6. érzékét és a képességét, hogy lássa a szellemeket. Mokkun segítségével Masahiro azon dolgozik, hogy nagyapja utódja lehessen.
Masahiro és Mokkun első találkozása kissé zűrösen kezdődik, mindig veszekednek egymással, de mikor először kerülnek harcba egy szellemmel, Masahiro hirtelen elkezdi őket látni. Mokkun elárulja valódi nevét és átváltozik. Ezentúl ő védelmezi majd a fiút. Masahirot nagyapja elhívja magával egyik munkájába. Az egyik nemesi családhoz mennek, ahol Masahiro megmenti a hercegnő életét. A városban sorra tűnnek fel szellemek, akik a lányt akarják és mindegyikük a “Mesterük” kérésére teszi. Valamilyen módon mindegyik eddig elpusztított erősebb szellem benne van a könyvekben. A Démonok sokasodnak és erősödnek, és mindnek csak egyre fáj a foga a Hercegnőre. Vajon minek kell nekik a Hercegnő? És vajon ki lehet a Démonok irányítója?
Az anime openingje egyszerűen fantasztikus és az endingnek sem kell szégyenkeznie. A karakterek elkészítése nagyon jól meglett csinálva, különösen Mokkun. Érdekfeszítő történet, bár az első rész nem annyira izgi, ezért ajánlom, hogy aki megnézi max. az első 3 részt, nézze végig és csak aztán döntse el, hogy folytatja-e.
Online részek:
01. rész 02. rész 03. rész 04. rész 05. rész
06. rész 07. rész 08. rész 09. rész 10. rész
11. rész 12. rész 13. rész 14. rész 15. rész
16. rész 17. rész 18. rész 19. rész 20. rész
21. rész 22. rész 23. rész 24. rész 25. rész
26. rész