B E T A

Shinkyoku Soukai Polyphonica (2007)

Eredeti cím 神曲奏界ポリフォニカ
Angol cím Polyphonica
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész
Év 2007
Ismertető:
Cím jelentése: (szabad fordításban) Polyphonica Isteni Dallamai. Polyphonica a földrész neve ahol a történet játszódik. Az Isteni Dallamok pedig, olyan Commandiák összessége, amik arra szolgálnak, hogy a lelkek és az emberek kapcsolatot teremtsenek egymással.Történet
Polyphonica egy olyan világ, ahol a Lelkek testet öltöttek és a céljuk az, hogy találjanak egy embert, akivel megállapodást köthetnek. A lelkek olyan emberekkel tudnak megállapodást kötni, akivel valamilyen módon össze tud kapcsolódni a lelkük, olyan emberekkel, akik egy dallammal erősítik a lelkek életerejét. Ezeket az embereket Dantist-oknak hívják (zenészek). A Dantalistok egy különleges dallamot játszanak a lelkeknek, amiket Commandiának neveznek. Ezek a zeneszámok mutatják meg a Dantalistok lelkét és ez a zene tudja kihozni a lelkekből a valódi erejüket.
Főszereplőnk Tatara Phoron egy árva gyerek, aki kiskorában egy csodálatos dallamot énekel egy léleknek, akit elvarázsol a fiú éneke és ott azonnal megállapodást köt vele. Phoron gyerekként fel sem fogja, hogy mi történt, vagy hogy kivel kötött megállapodást, de valamiért elválnak egymástól és 12 évvel később az Isteni Dallamot Játszók Akadémiáján találkoznak újra. Phoronnak nem volt túl sok tehetsége az Isteni Dallamokhoz, de még is folytatta az iskolát, és mikor kiderült, hogy már van egy szerződött lelke is még több oka volt rá, hogy jó Dantalistá váljon. (Az iskolás éveik történetét a második évadban mesélik el, a Polyphonica Crimson S-ben.)
Az akadémia után néhány iskola társával együtt alapítanak egy irodát, a Tsuge Isteni Dallamot Játszók Irodáját, ami arra specializálóik, hogy lelkek segítségével old meg különböző ügyeket, megbízásokat. Phoron és társa Corti együtt oldják meg a feladatokat, akár nehéz, akár veszélyes. Corti egy nagyon erős lélek, úgy is emlegetik őt, mit egy “Ős öreg lélek”, vagy mint a “Karmazsinvörös Megsemmisítő”. Az ő történetüket ismerhetjük meg ebben a sorozatban.
Online részek:
01. rész 02. rész 03. rész 04. rész
05. rész 06. rész 07. rész 08. rész
09. rész 10. rész 11. rész 12. rész

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük