B E T A
Eredeti cím シャイニング・ティアーズ・クロス・ウィンド
Angol cím Shining Tears X Wind
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, TV
Hossz 13 rész
Év 2007
Ismertető:
“Ez a történet azokról a kalandorokról szól, akik a világ szívében utaztak…”
A történet elején megismerkedhetünk négy diákkal, akik a Szt. Ruminus Akadémián tanulnak, abban a városban, ahol misztikus eltűnések történnek. A diákok: két fiú, Souma és Kiriya; illetve két lány, Kureha és Shiina. Az iskolából nyomtalanul eltűnik egy elsőéves, a kis csapat pedig eldönti: megoldja a rejtélyt. (Egyébként minden jelenség érdekli őket, ami nem megmagyarázható.)
Előkerül egy könyv, amelyben egy másik világ létezéséről esik szó. Kiriya elmeséli a többieknek, hogy álmában egy furcsa fülű lány azt mondta neki: “Amikor a fa – amely összeköt ezzel a világgal – virágozni fog, a csalóka ajtó, amely a kontinensre vezet, megnyílik. A mennyek vörös holdja tükörszerű tavaszként fog visszaverődni és ez lesz a másik világba vezető ajtó.” Vajon mit jelent?
Közben a másik világból jött cicalány, Mao régi barátját, a fekete-fehér szárnyú Zerot keresi főhőseink világában. Valami fontos dolgot akar kérdezni tőle. Összetalálkozik Soumával és Kurehával, akiket véletlen baleset folytán a saját világába – Földvégére – repít. Itt egy csapatnyi szörnnyel találják magukat szembe… Vajon sikerül legyőzni őket? Visszakerülnek saját világukba? És mit jelent a jóslat? Maonak sikerül megtalálnia Zerot? És mit akar kérdezni tőle? Rengeteg kérdés és titok, a választ találd meg magad!^^
Az opening nekem nagyon tetszik, a szövege rendkívül szép, az ending sem utolsó. A grafika…nos, mivel játék alapján készült, jól kidolgozottak a szereplők, a színvilág is gazdag. Eddig 2 részt láttam belőle, és azt mondanám, hogy 10-ből 7-re értékelem. Megéri megnézni annak, aki kalandra és színvonalas grafikára vágyik!
Online részek:
01. rész 02. rész 03. rész 04. rész
05. rész 06. rész 07. rész 09. rész
10. rész 11. rész 12. rész 13. rész

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük