B E T A
Eredeti cím 真月譚 月姫
Angol cím Lunar Legend Tsukihime
Egyéb cím(ek) Melty Blood
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész
Dátum 2003
Ismertető:
Tohno Shiki egy borzalmas balesetet élt át gyerekkorában, amelyben majdnem meghalt. Csodával határos módon megmenekült a halálból, és miután felépült, elkerült a családjától, és rokonai nevelték fel. A sérülés egyetlen maradványa, hogy mióta felébredt, a tárgyakon és embereken vonalakat lát, melyeket más nem lát. Ezért egy speciális szemüveget kapott, ami normális látást biztosít számára. A baleset előttről pedig semmire nem emlékszik az életéből.
Néhány év elteltével Shiki immár középiskolás, és a Tohno ház feje, – Shiki apja – meghal. Lánytestvére, Akiha egyedül marad a hatalmas házban, és Shiki azt a parancsot kapja, hogy költözzön vissza a házba.
Azonban a viszaköltözés után sok furcsa dolog történik: A városban rejtélyes gyilkosságsorozat kezdődik, Shiki pedig egy fiatal nőt támad meg, és szinte extázisban a késével szó szerint feldarabolja a testét. Shiki nem is biztos benne, hogy az eset tényleg megtörtént-e, vagy csak képzelte. De hirtelen a fiatal nő ott terem előtte egészben és egészségesen. Ő Arcueid Brunestud, akit Shiki megölt. De képes regenerálódni, ugyanis… vámpír.
Arcueid elmondása szerint látja Shikiben a rejtélyes erőt, ezért – noha a fiú megölte őt – megkéri, hogy csatlakozzon hozzá, és segítsen legyőzni a vámpírt, aki a gyilkosságokért felelős.
Shiki számára ezzel megkezdődik a veszélyes és titkokkal teli út a múltba.
Online részek:
01.rész 02.rész 03.rész 04.rész
05.rész 06.rész 07.rész 08.rész
09.rész 10.rész 11.rész 12.rész

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük