B E T A

Shangri-La (2009)

Eredeti cím シャングリ・ラ
Angol cím Shangri-La
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, TV
Hossz 24 rész × 23 perc
Dátum 2009.04.06 – 2009.09.14
Ismertető:
Az egykori Tokió romjain létrejött városka, Duomo a történet kiindulási pontja. Az egyre emelkedő vízszint folyamatos veszélyt jelent a város számára, így az ott élők mindennapjai kemény munkával telnek, igyekeznek mindent megtenni az elárasztás ellen. Ebben a városban működik a Metal-age nevű kormányellenes szervezet, mely békés keretek között tiltakozik ugyan a kormány elnyomása ellen, de ezzel is kivívta magának a vezetők ellenszenvét.
A legfőbb főszereplő Kuniko (Digma II kódnéven is emlegetik), aki a Metal-age vezetőjének unokája és a világ egyik legnagyobb bajkeverője. Segítői Momoko-san, a transzszexuális, jelenleg már nő barátja és pótmamája, illetve a Metal-age egyik vezető alakja, Takehiko.
A kormánynak remek alkalmat biztosít Kuniko börtönből való szabadulása és hazatérése Duomóba arra, hogy erődemonstráció gyanánt bevonuljanak a városba és megfenyegessék a lakosságot. A tervük azonban kudarcba fullad, mert miközben farkasszemet néz egymással a két csoport, egy ismeretlen erő bombázni kezdi a várost. A bombázás nem kevés kárt okoz, a támadók pedig nem beazonosíthatóak. Több furcsa dolog is előkerül. Egyfelől, hogy a rakétaállások feltételezett helye a mérgező légkörű Ikebukuro erdőben található, hogy semmiféle kilövésre utaló nyom sem marad az akció után, ráadásul a városban sem találnak repeszdarabokat, vagy bármilyen fém alkatrészt.
Talán a Csillagközi Invázióhoz hasonlatos bogár-ágyúkkal indították útjára a pusztító tárgyakat? A nyomozás megkezdődik és az összes érdekelt fél lépéseket tesz. Egyfelől a Duomóban székelő Metal-age, ahonnan főszereplőink is kikerülnek, a kormány erői és az Atlasz Vállalat is, mely kissé titokzatos dolgokat űz, szándéka, céljai ismeretlenek a közemberek előtt. Ha ennyi nem lenne elég, egy a világ-gazdaságot a háttérből mozgató csoport is előkerül, melynek tagjai gyermek-zsenik, akik úgy játszanak az országokkal, mint kortársaik a kirakóssal.
Ismertető:
01. rész 02. rész 03. rész 04. rész 05. rész 06. rész
07. rész 08. rész 09. rész 10. rész 11. rész 12. rész
13. rész 14. rész 15. rész 16. rész 17. rész 18. rész
19. rész 20. rész 21. rész 22. rész 23. rész 24. rész

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük