B E T A

Shamanic Princess (1996-98)

Eredeti cím シャーマニックプリンセス
Angol cím Shamanic Princess
Egyéb cím(ek) Tiaras Quest
Besorolás anime, OVA
Hossz 6 rész
Dátum 1996 – 1998
Ismertető:
Kedves anime-rajongó, ha kedveled a szerelmekről, barátságokról szóló történeteket, amelyek egy kis misztikummal és látványos akció jelenetekkel vannak megfűszerezve, akkor itt jó helyen jársz!
Főhősnőnk, Tiara az Őrző Világ egyik leghatalmasabb mágusa. Ennek a világnak az urai, az Öregek azzal a feladattal bízzák meg, hogy szerezze vissza a Yord trónját, amit szerelme, Kagetsu ellopott és a Földre menekült vele…
Az első részben Tiara Földre érkezését tekinthetjük meg, ahol már a második napon szembekerül egyik mágustársával, Lénával. Az epizódban kiderül, hogy Lénát még Tiara előtt elküldték ugyanazzal a feladattal, de fellázadt küldetése ellen, és Kagetsu oldalára állt. Amikor főhősünk Lénával és annak társával, Leonnal egy élet-halál küzdelembe keveredik, szerelme is színre lép. A lány kitartóan követeli tőle az ereklyét, de Kagetsu hajthatatlan. Mindenáron meg szeretné menteni testvérét, Sarát… Ezzel az összes szereplő megjelenik az animében, de a nézőben megfogalmazódnak a kérdések: Mi az a Yord trónja? Miért olyan fontos ez az Őrző Világnak? És ha már itt tartunk: Mi az az Őrző Világ? Mi történt Sarával? Egyáltalán…mi folyik itt?! A következő 5 epizód nem csak választ ad kérdéseinkre, hanem betekintést nyújt egy másik dimenzióba, amit csodálatos képi világgal és hangi elemekkel tár a szemünk elé.
Még egy kis jó tanács a végére: a történet egyes részei nehezen emészthetők. Tehát ha első nézésre kicsit kesze-kuszának véled az animét, ne add fel! Minél többször nézed meg, annál jobban kikristályosodnak az apró mozzanatok, úgyhogy a sorozat nem veszti el varázsát.
Online részek:
01. rész 02. rész 03. rész
04. rész 05. rész

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük