Sekai Meisaku Douwa: Hakuchou no Ouji (1977)

Eredeti cím 世界名作童話 白鳥の王子
Angol cím The Wild Swans
Magyar cím Vadhattyúk
Egyéb cím(ek) 白鳥の王子
Besorolás anime, film
Hossz 1 rész
Dátum 1977
Ismertető:
A történet elején a király vadászat közben eltéved, s az erdőben egy boszorkánnyal találkozik, aki megígéri, hogy lánya segít neki kijutni az erdőből cserébe, ha teljesíti lánya kérését. A boszorkány lánya tudva, hogy a király felesége most halt meg, azt kéri, hogy ha szépnek találja őt a király, akkor kérje meg a kezét. A király feleségül veszi, de hamarosan elmegy otthonról 3 napra a gyermekeihez, akik egy erdei palotában élnek.
Az új királynő féltékeny lesz, ezért megkeresi a palotát és „ajándékul” elátkozza a királyfikat: hattyúkká változnak. Csak a királylány, Százszorszép tud elmenekülni. Hamarosan fivérei keresésére indul, s meg is találja őket egy barlangban. A királyfik elmesélik, hogy nappal hattyúként élnek, de amint lemegy a nap, újra emberek lesznek. Százszorszép beköltözik a barlangba, testvérei pedig ruhát, kabátot, csizmát hoznak neki, hogy ne fázzon meg télen.
De hamarosan beköszönt a tavasz. És mivel a hattyúk költöző madarak, ezért el kell repülniük hidegebb tájra, Százszorszépet magára hagyva. Előtte elmondják, hogyan változhatnának újra emberré. Egyedül csak Százszorszép tud rajtuk segíteni. De ez hatalmas áldozattal jár. Vajon mit kell tennie Százszorszépnek ahhoz, hogy fivérei ismét emberek lehessenek? S vajon sikerül-e neki véghez vinni ezt a nehéz feladatot? És hogy milyen akadályok gördülnek még Százszorszép útjába, megtudhatjátok, ha megnézitek ezt az animét.
Mindenkinek csak ajánlani tudom, gyönyörű anime, mely a testvéri szeretetről és a kitartásról szól. A grafikája igaz nem mai, de szerintem élvezhető és a betétdalok is nagyon szépek. Egy szó, mint száz, mindenki nézze meg, akinek lehetősége van rá!
Online:
Sekai Meisaku Douwa: Hakuchou no Ouji (1977)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük