B E T A
Eredeti cím 聖伝
Angol cím RG Veda
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, OVA
Hossz 2 rész
Év 1991 – 1992
Ismertető:
A történet a Véda mitológiából merít, de a hasonlóság kimerül a karakterek neveiben. Így a történet teljesen a Clamp-é, még ha elsőre egy régi legenda másolatának is tűnik. A cím a négy Hindu szentírás első darabjának, a Rig-védának az átírása (Szent Legendának is fordítható). CLAMP-ék ezzel a 10 kötetig terjedő mangával debütáltak 1989-ben. A nagy népszerűségnek köszönhetően megjelent ez a 2 részes OVA.
300 évvel ezelőtt, egy hatalmas hadvezér fellázadt a Mennybéli Császár ellen. Miután megölte az uralkodót, átvette a hatalmat, s kezdetét vette a rémuralom. Szintén végzett az uralkodót szolgáló háború istenével és annak klánjával. De létezett egy prófécia miszerint:

“Hat csillag támadja majd meg a Földet. Egy a sötét csillag, mely fellázad az Égiek ellen. Útja akkor veszi kezdetét, mikor megtalálja egy letűnt klán gyermekét. Nem tudni, hogy ez a gyermek jó vagy rossz, de annyi bizonyos, hogy csak ez a gyermek tudja majd megváltoztatni a Menny végzetét.”

Egy nap a “hat csillag” – a hat harcos összegyűlik, hogy megdöntse a zsarnok, Taishaku uralmát. Ezt a próféciát követve a Yasha klán királya megtalálja Ashura-t, a háború istenének gyermekét, az Ashura klán utolsó túlélőjét. Yasha hisz a jóslatban, ezért elindul a gyermekkel, hogy megtalálják a hat csillagot. Az OVA innentől indul, és itt már a hat csillagból négy együtt van. Yasha a legerősebb klán vezére, Ryo a fiatal fiú, a Sárkány klán vezére, Karura királynő és Ashura.
Ez a röpke két rész nem dolgozza fel a manga egész történetét, ami igen sajnálatos, mert a történet magával ragadó és egyre kíváncsibbá teszi az embert. De akit érdekel, az biztos olvasni fogja a mangát is. Ami már csak abból is érdekes lehet, hogy az RG Veda szereplői sokszor felbukkannak a Tsubasa Chronicle sorozatban, természetesen más környezetben.

Online:
Seiden RG Veda (1991-92)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük