B E T A
Eredeti cím 六畳間の侵略者!?
Angol cím Invaders of the Rokujyouma!?
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész
Év 2014
Ismertető:
Satomi Koutarou egy középiskolás fiú, családi körülményei miatt kénytelen egy kis, hat tatamis szobába költözni, de megéri neki, mert ezért mindössze 5000 yent fizet havonta – ami, lássuk be, nem valami nagy összeg. A probléma mindössze annyi, hogy ez a szoba nem más, mint a Corona ház 106-os szobája.
Még ezzel se lenne túl nagy gond, csakhogy az egyik nap, amikor hősünk a munkahelyéről megy haza (régészként dolgozik), ebben a bizonyos szobában találkozik egy szellemmel, aki nemmás, mint Higashihongan Sanae. A lány már egy ideje ott kísért a házban, és természetesen egy kicsit sem tetszik neki, hogy egy új lakót kapott az a pici szoba, ezért hát minden erejével azon van, hogy kiűzze őt onnan. De ez még korántsem a vége, sőt, még szinte csak most kezdtük.
A következő meglepetés az ablakon keresztül érkezik, mégpedig egy cosplayer… nem-nem, egy mágikus lány, vagy tudjátok mit, inkább rátok bízom, Nijino Yurika személyében.
Ezután egy megszálló bukkan fel a föld alól, de senki se a rossz fajta megszállóra gondoljon, sőt, a legtöbben még talán örülnének is, ha egy ilyen megszálló foglalná el a szobájukat. Ő Kurano Kiriha.
Már csak az űrlény hiányzik, rögtön kettőt is kapunk, természetesen itt sem a zöld kis manóra kell gondolni, hiszen egy hercegnő (Fortorthe Theiamillia Gre) és annak “szolgája” (Pardomshiha Ruthkhania Nye) látogat el hozzánk, abba a pici szobába.
A szereplőink mindegyikének a szobára fáj a foga, mindenkinek megvan a saját oka (erre én most nem térnék ki). Először mindenki erőszakkal próbálja magáénak tudni ezt a kis helységet, viszont ennek hamar útját állja a főbérlő (Kasagi Shizuka), akinek valamilyen ismeretlen okból kifolyólag mindenki másénál nagyobb ereje van. Alá is írat minden egyes taggal egy szerződést, amiben az áll, hogy mindegy, mit csinálnak, csak erőszak nélkül tegyék azt.
A történetben még feltűnik Koutarou legjobb barátja, Matsudaira Kenji [Makkenji] is. És a kötő klubb elnöke (Sakuraba Harumi), akibe a főhősünk egy csöppet bele van zúgva.
Hőseink mindent bedobnak, hogy megszerezzék maguknak a szobát, ami olykor vicces, humoros, helyenként akciódús eseményeket szül, ezeknek az eseményeknek lehetünk tanúi 12 részen keresztül.
Online részek:
 01. rész  02. rész  03. rész  04. rész
 05. rész  06. rész  07. rész  08. rész
 09. rész  10. rész  11. rész  12. rész

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük