B E T A
Eredeti cím ライディーン
Angol cím Reideen
Egyéb cím(ek) Reideen (2007)
Besorolás anime, TV
Hossz 26 rész
Év 2007
Ismertető:
Az anime a közeli jövőben játszódik, Japánban, ahol egy normális középiskolás diákkal, Junki Saiga ismerkedhetünk meg. Junki egyetlen dolgot leszámítva ugyanolyan, mint a társai, ez pedig nem más, mint különös tehetsége és hozzáértése a matematikához. Egy nap különös és rossz dolog történik a fiúval. Holtak találnak egy 10 éve eltűnt archeológust, aki egyben főhősünk apja is volt. Mikor Saiga apja halálának színhelyére ér, különleges dolog történik vele. Hirtelen látomása támad és eszméletét veszti, amikor pedig újra magához tér, egy különleges arany karperecet talál maga mellett, amelyen a következő vésett szöveg állt:

“The great Reideen”

Időközben máshol is szokatlan események zajlanak, ugyanis egy meteor hullik alá az égből, majd egy hatalmas mechanikus szörny bukkan fel. Főhősünk eddigi élete teljesen megváltozni látszik, hiszen mostantól nagy erő birtokosává vált. Lassan kettős életet kezd élni. Vannak a nappalok, amikor normális diáknak mutatja magát, és van az éjszaka, amikor a harcait mutatja be az anime. Mielőtt azonban bárki is azt hinné, hogy vérengzésről és mecha harcokról szól az egész, annak tudnia kell azt is, hogy erőteljes érzelmek is megnyilvánulnak a sorozatban, vagyis nem csak végtelenségbe nyúló harcokkal van tele.
Az animéről még érdemes tudni annyit, hogy ez sem egy teljesen új alkotás, ismételten csak egy feldolgozásról van szó. Az eredeti sorozat az 1975-ben készült Brave Reideen (勇者ライディーン) volt, ez kapott egy új köntöst. A grafikát, ahogyan azt már régen megszokhattuk, magától értetődően friss megjelenéssel ruházták fel, szép színekkel és ahol kell, számítógépes rásegítéssel. Az animációt a Production I.G.-nek köszönhetik az érdeklődők, akik már számtalan munkájukkal bizonyítottak. Grafika és megvalósítás kapcsán talán sokak fejében szöget üthet az a gondolat, hogy ez az anime valamiért nagyon hasonlít egy másik mecha sorozatra, a RahXephonra. A hasonlóság valóban létező jelenség, sőt, majdhogynem szándékolt, legalábbis Yutaka Izubuchi RX desingfelelős szerint.

Online részek:
 01. rész  02. rész  03. rész  04. rész  05. rész
 06. rész  07. rész  08. rész  09. rész  10. rész
 11. rész  12. rész  13. rész  14. rész  15. rész
 16. rész  17. rész  18. rész  19. rész  20. rész
 21. rész  22. rész  23. rész  24. rész  25. rész
 26. rész

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük