B E T A
Eredeti cím
Angol cím Ragnarok the Animation
Egyéb cím(ek) Ragnarok
Besorolás anime, TV
Hossz 26 rész
Év 2004
Ismertető:
Egy ifjú és tapasztalatlan kalandozókból álló csapat szeli át Rune Midgard világát, hogy akarva – akaratlanul is játékai legyenek a sorsnak és bizonyos felsőbb erőknek. Ám ebben a maroknyi hősben több rejlik annál, minthogy bábokként végignézzék, hogyan pusztul el világuk egy új, eddig háttérből figyelő gonosz erő, a Sötét Úr ármánykodásai következtében. Végig követhetjük, ahogy Yuufa, az ifjú papnő és társai bemutatják nekünk e történeten keresztül a bizonyára sokaknak nem is oly ismeretlen világot.
Miért is mondom ezt? Pusztán azért, mivel hősi történet, ez a sztori nem más, mint a már jóideje nagy sikernek örvendő Ragnarok Online MMORPG animébe öntött világ leírása. Ne is várjunk tőle többet. Ezt persze egyáltalán nem lealacsonyítóan értem, mivel ez az az anime, ami tökéletesen “ellátja a feladatát”.
Szinte mindent felsorakoztat nekünk a képernyőn, amivel internetes kalandozásaink során találkozhatunk. A kasztokat, fejlődésüket, a világ szerkezetét, történelmét és a szörnyeket. Igen. Ez az egyik legeltaláltabb rész, mivel az alkotók egy varázsütésre élettel töltötték meg az “XP” halmokat, egyéniséget kreálva a szörnyeknek. Azért, aki nem játszik (még…^^), az se keseredjen el, mivel a történet önmagában is élvezhető, ha nem is egy kiemelkedő alkotás. Egy-két dolgot viszont megtanulhatunk a történetből: a legnagyobb meglepetést a “saját bábjaink” tudják okozni, valamint az erősnél is mindig van erősebb.
Online részek:
 01. rész  02. rész  03. rész 04. rész 05. rész
 06. rész  07. rész  08. rész 09. rész 10. rész
 11. rész  12. rész  13. rész 14. rész 15. rész
 16. rész  17. rész  18. rész 19. rész 20. rész
 21. rész  22. rész  23. rész 24. rész 25. rész
 26. rész

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük