B E T A

Ismertető

Kinkan-chou egy kör alakú város falakkal körülvéve. A megnyugtató, szép látványt nyújtó terület, a park, a mozi, a sok bolt miatt nagyon átlagos városnak néz ki… de lehet, hogy nem kéne ezt hinni? Az emberek, akik itt élnek, mind rendesek, kedvesek, de olyan állatokkal élnek együtt, akik beszélni is tudnak!
Ebben a városban van egy nagy iskola azok számára, akik táncművészetet szeretnének tanulni. Ebbe az iskolába jár Ahiru, aki balettot tanul. Egy kicsit ügyetlen, de mindig a legjobbat próbálja kihozni magából, de nem mindig sikerül, ezért sokszor kicsúfolják, de ugyanakkor a két jó barátja Pike és Ririe nagyon szeretik. De van egy fiú, aki egy-két osztállyal feljebb jár Ahiru-nál. Az ő neve Mytho, és Ahiru-nak tetszik, mert nagyon helyes, nagyon jól táncol, de nem bőbeszédű, ő Ahiru hercege. De Ahiru úgy érzi, még ha Mytho tökéletes is, magányos. Legalább egyszer szeretné a hercegét mosolyogni látni! Miközben ezek járnak az eszében, még keményebben próbálkozik a balettal. De az egyetlen baj az, hogy Mytho-nak már van egy nagyon gyönyörű barátnője, Rue, aki még táncban is jobb Ahiru-nál. Ha azt hisszük, hogy valaki, aki olyan mint Ahiru, táncolhat Mytho-val, az csakis álom lehet…de ez megváltozhat.

Egy kicsivel később, Ahiru rájön, hogy különös képessége van. Át tud változni egy olyan balettáncossá, aki megmenthet mindenkit, ha elkezd táncolni. Egyszer épp Mytho-t menti meg. Mytho rögtön bele is szeret, de nem Ahiru-ba, hanem Princess Tutu-ba. Viszont Ahiru nem mondhatja el neki, ő valójában kicsoda…
A rajz szép, a karakterek jól megvannak rajzolva. Szerintem a történet és a zene hasonlít a Hattyúk Tavára, de ezt csak akkor lehet leginkább észrevenni, ha megnéztél már pár részt. Megér egy próbát, de aki nem szereti a balettot, a táncot, az inkább csak félszemmel, vagy sehogyan se nézze meg.

Elérhető részek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük