B E T A

Ismertető

Három lánytestvér Ai, Mai és Mii él együtt egy hatalmas házban. Egy karácsonyi dekorációkkal foglalkozó boltot vezetnek. A családhoz tartozik még Mea, a házvezetőnő és Unagi-chan, a család fehér menyétje. A sorozat első részében segítenek egy kisfiúnak, hogy az szellemeket fényképezhessen, ezzel elnyerve osztálytársai és főleg egy osztálytársnője elismerését. Eddig nem is lenne semmi különös, de a rész végén a testvérek házastul eltűnnek, miután egy különös jel jelenik meg az égen.
A három testvér egy különös utazáson van. Egy fehér hajú lányt keresnek, és ehhez a popotanok (tanpopo = pitypang, a sorozatban felcserélték a szótagok sorrendjét) mutatják nekik az utat. Ai, a legidősebb nővér képes beszélni a popotanok nyelvén, és amíg húgai iskolában vannak, ő többnyire ezen vadvirágok felkutatásával foglalkozik.

A sorozat vidám, kicsit perverz és nagyon vicces. A történet során azonban rá kell ébrednünk, hogy a lányok különös kalandja nem csak szórakozás. Házuk gyakran változtat helyet, és így rengeteg baráttól kell búcsút venniük. Később rá kell jönnünk arra is, hogy a ház nem csak a térben, hanem az időben is halad előre, sőt, a háztól távol a lányok nem öregszenek. Lényegében mindhárman a ház foglyai, halhatatlanságra és örök utazásra kárhoztatva. A popotanok segítségével meg kell találniuk a titokzatos lányt, akit keresnek, mert csak tőle kaphatnak feloldozást. Vajon megtalálják, akit keresnek? És ha igen, akkor elnyerik jutalmukat, utazásuk véget ér? És egyáltalán ez az, amire valójában vágynak?

Az anime igazi unikum. Sose gondoltam volna, hogy ilyen drámát lehet egy ecchi vígjáték köntösébe bújtatni. A rajzok gyönyörűek, a karakterek egyszerűen tökéletesek. A zene remek, az opening és az engding dallama bámulatosan fülbemászó. Kis ráadás még ehhez, hogy Unagi, a család menyétje minden rész végén emberi alakot ölt és ő meséli el a következő rész tartalmát jellegzetes “japán-menyét nyelvjárásban.” Hibát követ el az, aki nem nézi meg!!

Elérhető részek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük