B E T A
Eredeti cím 王ドロボウ JING
Angol cím King Of Bandit Jing
Egyéb cím(ek) Bandit King Jing
Besorolás anime, TV
Hossz 13 rész × 24 perc
Dátum 2002.05.15 – 2002.08.14
Ismertető:
Az anime a hírhedt Banditák királyáról szól, aki mindent képes ellopni. Ördögi ügyességgel és ravaszsággal van megáldva, ezért minden tehetősebb ember fél tőle.
A főhősünk neve Jing és ő egy tolvaj, tulajdonképpen ő a banditák királya, de nem igazán vigyáz erre a titokra. Tollas barátjával, Kir-rel járják a városokat és az ott fellelhető legértékesebb dolgot ellopják. Sajnos a történet ennyi, nincs mélyebb sztori. Majdnem mindegyik epizód egy külön történet. Viszont van filozófiai mondanivalója: életünk legnagyobb kincseit nem lehet lemérni pénzben, nem lehet ellopni, gyakran ott van az orrunk előtt és mégsem vesszük észre.
És most a főhősökről bővebben.
Jing: egy kamasz srác, akiről szinte semmit sem tudunk meg. Nem mondják el honnan származik, miért lett tolvaj, hogyan lett bandita, szóval nem mondják el a háttértörténetét. Csak annyi derül ki róla, hogy bár bandita, mégis segít akin tud és csak legendás dolgokat lop el, csakis a leggazdagabbaktól. Emellett bölcs, megfontolt és jószívű ember ördögi reflexekkel és pokoli gyorsasággal.
Kir: egy madár, akinek a mindene a gyengébbik nem. Ha meglát egy szép nőt, rögtön el kezd neki udvarolni. Mókás és kissé bugyuta figura, ám ő üdítőleg hat a sorozatra. Viszont tud bölcs és nagyon megfontolt is lenni, mint Jing és a Banditák királyához hasonlóan ő is jószívű. Viszont ha Jing mégsem képes valakit legyőzni, Kir gyorsan összekapcsolódik a tolvaj kezével és elsütnek egy úgy nevezett Kir Royale-t. Ezt a támadást szinte lehetelen kivédeni és szinte mindig halálos. Sajnos az ő háttértönénetét sem ismerjük meg.
Összegezve nem egy nagy szám. Nincs sztorija, a szereplőkről alig tudunk meg valamit, ám mégis kellemes szórakozást nyújt. Ebben segít a nagyszerű grafika és a dallamos JPOP. Mindenkinek ajánlom, aki nem szeretne elmélyedni egy kusza történetben és simán csak szórakozni akar.
Online részek:
 01. rész  02. rész  03. rész  04. rész 05. rész
 06. rész  07. rész  08. rész  09. rész 10. rész
 11. rész  12. rész  13. rész

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük