Otome wa Boku ni Koishiteru (2006)

Eredeti cím 乙女はお姉さま[ボク]に恋してる
Angol cím The Maiden Is Falling In Love With The Elder Sister
Egyéb cím(ek) Otome wa Onee-sama ni Koishiteru
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész
Év 2006
Ismertető:
Fiatal lány ügyködik valahol egy világos szobában, az előtte lévő munkára próbál koncentrálni. Figyelmének tárgya kicsit nyugtalanul várja, hogy befejezze, amivel foglalkozik, amit halk sóhajokkal jelez a másiknak. Nem sietnek, van idejük. A munka végeztével pedig egy fiatal lány néz csodálkozva saját tükörképére, meglepetten véve tudomásul új külsejének szépségét. Azonban bármennyire is szép lett, van egy kis probléma. Az illető ugyanis fiú.
Normális esetben valószínűleg nem nagyon történne meg ilyasmi, mint vele, de a mostaninál a körülmények rendkívüliek. Egy olyan helyzet alakult ki, amelyben kénytelen elfogadni, hogy… egy ideig nem teljesen lehet önmaga nagyapja végakaratának köszönhetően. Egy feladat vár rá, amire nem mondhat nemet, bármennyire is szeretne. Így aztán addigi átlagos élete hirtelen olyan fordulatokkal gazdagodik, amikre addig nem is gondolt. Miyanokouji Mizuho nagyapja halála előtt az átlagos fiatalok megszokott életét élte. Iskola, tanulás, és persze szórakozás tölthette ki mindennapjait, és nem is volt oka rá, hogy komoly változásokra számítson. Ám nagyapja végakaratában szerepelt egy különös tétel. Mizuho-nak ezentúl a Seiou Lányiskolába kell járnia. Hogy a dolog még érdekesebb legyen, egy régi barátja, és az iskola vezetése is több, mint hajlandó neki segíteni abban, hogy odamehessen, így hiába tiltakozik, nincs mit tenni.
Már az elején szembesül az első problémával, a mellékhelyiséggel, amelynek már a láttán is kiveri a hideg veríték. De a barátja, Mariya is többször kioktatja, hogyan tehetné magát nőiesebbé, ami épp csak egy kicsit nevetséges, tekintettel a helyzetre és a módra is, ahogy teszi. Aznap pedig egy találkozás későbbi barátokkal, valamint egy rögtönzött pizsamaparti is vár rá, így nem nagyon van ideje unatkozni. És ez már előrevetíti, hogy mire számíthat később. Mizuho ugyanis bár gyorsan hozzászokik új életstílusához, de kérdéses, hogy mennyi ideig tudná bárki is fenntartani a látszatot, mielőtt kiderülne valami, amit elfelejtett korábban megemlíteni. Neki sem kell sok idő ahhoz, hogy lépre csalják egy “jószándékú” figyelmeztetéssel, bár ezt az apróságot még sikerül valahogy átvészelnie. De ott lesz még az iskolájuk különlegessége, az Elder-választás is, ahol legnagyobb döbbenetére Mizuho hamarosan a közepében találja magát. Mindezen események között viszont neki is megvannak a mindennapi feladatai, barátai, vagyis egy lányiskola átlagos napjait is láthatjuk, néha elég sajátos szemszögből. És persze az is sejthető, hogy ilyen sok lány között elég valószínűtlen, hogy senki ne keltse fel a figyelmét, így semmi kétség afelől, hogy mozgalmas életre számíthat. Mindezt sok lökött poénba ágyazva, amik az alaphangulatot is megadják a sztorihoz.
Az egyik főszereplő először (és másodszor is) Miyanokouji Mizuho-ként jelenik meg, ő egy barátságos, kedves srác, akiről eleinte csak régi barátja tudja az osztályban, hogy ki is ő valójában. Őt egyébként Mikata Mariyá-nak hívják, és elég gonoszkodó természete van, amit különféle tréfák segítségével mutat ki. A lányt, aki az elején rájön a nagy titokra, Juujou Shion-nak hívják, visszahúzódó, kedves személyiség. De ott van Kamioka Yukari, aki mindig tele van energiával, vagy Suoin Kana, aki viszont az Azumanga Daioh egyik szereplőjére hasonlít. A szereplőgárda tehát elég érdekes figurákat vonultat fel.
A kivitelezés is elég sajátos lett. Az openingje nem rossz, bár nem is kifejezetten jó. Az ending észrevehetően más, az openinghez viszonyítva jobb lett. A többi zenére is azt lehet mondani, hogy elfogadható, de nem kiemelkedő, csak egy kicsit adnak hozzá a hangulathoz. A szinkronhangok viszont egész jók, mindegyik szereplőnél illik a személyiségéhez és a külsejéhez. Főleg Shion-nál és Mariyá-nál mutatja, milyen karakterek. Az animációra egyfajta kettősség jellemző. Egyrészt adva van a normál megjelenítés, ez egy szépen megrajzolt, a környzetet és a szereplőket is részletesen mutató rajzolással látható. Ugyanakkor több más sorozathoz hasonlóan itt is van egy sajátos stílus, amelynél a karakterek a megszokotthoz képest elég nevetségesen néznek ki, többnyire a poénos helyzeteknél. A karakterdizájn is jó lett, egész jó külsőt alkottak meg a szereplőknek.
Érdekesség, hogy bár a téma még rengeteg poénra és más dolgokra is lehetőséget adott, mégis meglepően rövid lett a sorozat. Jellegénél fogva a történetben sok olyan pont lett volna, amit további kidolgozás esetén (még) jobbá tehettek volna. Az egyik ilyen a vígjáték része, ami bár így sem rossz, ennél jobb is lehetett volna, és egy kicsit talán a romantikus szálat is továbbvihették volna, bár az alapjában véve jól sikerült. A karakterek sajátos megjelenítése is olyan, hogy elsőre még mókásnak tűnhet, de valahogy mégsem az igazi. Mókásak, de a kelleténél kicsit gyakrabban kerülnek elő, és ez egy idő után zavaróvá válhat. Műfaját tekintve erősen vígjáték és egy kis romantika keveréke iskolai környezetben. Más nem nagyon van benne, ez a két műfaj nagyjából lefedi, ami megtalálható a történetben. Ezt a sorozatot leginkább azoknak ajánlom, akik kedvelik a kissé lökött vígjátékokat, amelyekben épp csak egy kevés romantika, és hozzá társuló érzelmek is vannak. Bár nem feltétlenül kiemelkedő alkotás, egyszer érdemes megnézni.
Online részek:
 01. rész  02. rész  03. rész  04. rész
 05. rész  06. rész  07. rész  08. rész
 09. rész  10. rész  11. rész  12. rész
Special

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük