B E T A

Ookami to Koushinryou (2008)

Eredeti cím 狼と香辛料
Angol cím Spice and Wolf
Egyéb cím(ek) Spicy Wolf
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész × 24 perc
Dátum 2008.01.08 – 2008.05.30
Ismertető.
Az anime színhelye a középkori Európa. A történet főszereplője egy Craft Lawrence nevű, kb. 25 éves férfi, aki foglalkozását tekintve utazó kereskedő, egyik faluról a másikra járva cserélgeti portékáját. A történet elején Lawrence egy Pasroe nevű falucskába megy, ahol van egy Chloe nevű tanítványa és akinek – mint az egyértelműen kiderül – tetszik a férfi.
Lawrence épp egy aratási ünnepség előkészületeibe csöppen bele, amit egy több száz éves pogány istenségnek rendeznek, aki a bőséges termésért felel. És ezen a helyen veszi kezdetét maga a történet. A kereskedő este egy meztelen lányt talál a szekerén békésen szundikálva a prémek között, akiről kiderül, hogy nem más, mint Horo, a farkas istennő. Horo találkozni szeretne fajtársaival, így ráveszi Lawrence-t, hogy vigye el őt a szülőhelyére, az északi Yoitsu-ba.
A sorozat az utazásukról szól, és hogy milyen problémákkal kell szembenézniük útjuk során. Betekintést nyerhetünk a kereskedelem fortélyaiba, és Horo-ról kiderül, hogy mennyire ért a dologhoz. Természetesen mivel ez egy romantikus történet is, így nem nehéz kitalálni, hogy a fiatal kereskedőben gyengéd érzelmek törnek elő új útitársa iránt. Hogy Horo viszonozza-e ezt a vonzalmat, illetve mi van, ha fény derül a farkas kilétére, azt megtudjátok, ha megnézitek ezt a kellemes kis animét. Ugyan senki nem fogja lerágni a körmeit az izgalomtól, de így is nagyon kellemes időtöltést ígér. Ennél többet nem szeretnék róla elárulni, mivel nem valami hosszú sorozat.
A grafikáról annyit, hogy nagyon szépre sikeredett, és a zene is nagyon jó. Az opening Natsumi Kiyoura nevéhez fűződik, Tabi no tochuu a címe. Az ending Rocky Chack alkotása. Ajánlom mindenkinek, aki egy kis kikapcsolódásra vágyik, és szereti a romantikát.
Online részek:

[restabs alignment=”osc-tabs-left” responsive=”false”]
[restab title=”1. Évad” active=”active”]

 01.rész  02.rész  03.rész  04.rész  05.rész
 06.rész  07.rész  08.rész  09.rész  10.rész
 11.rész  12.rész  13.rész

[/restab]
[restab title=”2. Évad”]

01.rész 02.rész 03.rész 04.rész
05.rész 06.rész 07.rész 08.rész
09.rész 10.rész 11.rész 12.rész

[/restab][/restabs]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük