B E T A

Oban Star-Racers (2006) (magyarul)

Eredeti cím オーバンスターレーサーズ
Angol cím Oban Star-Racers
Magyar cím Oban csillagfutam
Egyéb cím(ek) Molly Star-Racer
Besorolás anime, TV
Hossz 26 rész
Dátum 2006
Ismertető:
A földi fejlődés következtében az emberiség elkezdi a planéták bejárását és meghódítását. Az egyik ismeretlen bolygón viszont idegen életformára bukkannak. Ezek a lények a krogok, akik nem épp barátságos fajba tartoznak. Kirobban a háború a Föld és a Krog Impérium között. Az emberek esélyei rosszak, a krogok már megkezdenék a Föld megszállását, mikor az emberi kormány előtt egy lény jelenik meg. Avatarnak nevezi magát és felajánlja az embereknek, hogy ha részt vesznek egy versenyen, akkor az elkövetkező éveket békében tölthetik, a versenyre készülve. A kormány természetesen belemegy az alkuba, minek nyomán a krog seregek csodás mód visszavonulnak. Az esetről az akkori kormánytagokon kívül senkit sem informálnak, az évek során az ígéret feledésbe merül.
Nagyjából 25 évvel később az Avatar viszont visszatér és felszólítja az emberiséget, hogy versenyzőjükkel és hajójukkal együtt jelenjenek meg egy bizonyos helyen, hogy elvigye őket a versenyre. A kormány bajban van, az elnök Don Wei-t kéri fel a csapat összeállítására, aki a legismertebb verseny-sikló edző a földön.
Don Wei-nek 24 órája van összeszedni csapatát. Pilótának egykori pártfogoltját, Rick Tunderbolt-ot kéri fel, tüzérnek egy katonatisztet, Jordant. A csapat tagja lesz még két szerelő és egy közel sem közönséges lány. Ő Molly, aki nemrég lett szerelő Don Wei-nél, és valójában a mogorva edző lánya, Eva, aki már 10 éve nem látta apját, aki ennyi idő után nem is ismerte fel, így most álnéven dolgozik mellette.
A csapat nem túl könnyen, de végül eljut a bolygóra, ahol a selejtezőket tartják és kezdetét veszi a verseny. A küzdelem nehéz, az egyetlen szabály, hogy nem lehet nyíltan a másik életére törni, és a földieknek mindenáron győzniük kell, hisz az emberiség sorsa a tét. Helyzetüket nehezíti, hogy Rick, a pilóta az első verseny során megsérül és többé nem versenyezhet. Így Molly-n a sor, hogy átvegye a stafétát és csapatát bejuttassa az Oban-on megrendezett döntőbe, majd győztesként térjenek vissza, megmentve otthonukat. Ráadásul az Avatar hatalmánál fogva a győztes kívánsága teljesül, bármit is kérjen. Molly halott anyját szeretné visszakapni, hogy hárman, apjával együtt ismét igazi család lehessenek. De hogy sikerül-e neki? Azt még én sem tudom…
A sorozat hangulata félelmetesen hasonlít a Star Wars Racer nevű játékra. A verseny közben a grafikák jórésze számítógéppel készült, ez méginkább a közkedvelt játékra emlékeztet. A történet nem túl bonyolult, de kellően árnyalt és érzelmekkel teli. A karakterábrázolás kissé formabontó, a szereplőknek nincs orra és a testarányok is kicsit elütnek a hagyományostól. A zenék kellemesek, az opening különösen jól sikerült. Az anime érdekessége, hogy francia koprodukció, a Bandai Visual cég is a készítők között van. Korhatártól és érdeklődési körtől függetlenül mindenkinek csak ajánlani tudom.
Online részek:
 01. rész  02. rész  03. rész  04. rész  05. rész
 06. rész  07. rész  08. rész  09. rész  10. rész
 11. rész  12. rész  13. rész  14. rész  15. rész
 16. rész  17. rész  18. rész  19. rész  20. rész
 21. rész  22. rész  23. rész  24. rész  25. rész
 26. rész

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük