B E T A
Eredeti cím 西の善き魔女
Angol cím The Good Witch Of The West
Egyéb cím(ek) 西方善魔女
Besorolás anime, TV
Hossz 13 rész
Dátum 2006
Ismertető:
Az anime TV-sorozatként fut Japánban, 13 részesnek ígérkezik, s a történetet Noriko Ogiwara mangája alapján készítették.
Főhősnőnk Firiel Dee, aki egy idős, szegény házaspárral, Mr és Mrs Holy-val él együtt egy kis vidéki falucskában. Igazi édesanyjáról nincs sok emléke, ugyanis korán meghalt. Édesapjával pedig nagyon ritkán szokott találkozni, mert ő a közeli világítótoronyban él, ott dolgozik titkos, veszélyes ügyeken, de hogy mit is csinál valójában, arról csak annyit lehet tudni, hogy tudósként munkálkodik.
Firiellel éppen a Királynő születésnapján találkozhatunk, ami a környéken hatalmas nagy ünnepnek számít, mert a királyi család ilyenkor egy bált ad, amin minden 15. életévét betöltött lány is részt vehet. Amint reggel kikel az ágyból, Firielt nagy ajándék fogadja konyhájukba lépve: megkapja élete első, gyönyörű báli ruháját. Ezután elmegy a mezőre, ahol lélekszakadva rohan felé Roux Ltskin, tudós édesapja asszisztense, aki boldog szülinapot kíván neki, majd átadja édesapja ajándékát, egy gyönyörű kék smaragd nyakéket. Firiel szava is eláll, annyira lenyűgözi az ékszer. Persze egy kicsit felhúzza magát, hogy nincs is neki semmilyen szülinapja, ma a Királynőé van, de hát Roux nem hallgat rá. Tökéletesen egymás mellett beszélnek el, Roux nem figyel arra, amit a lány mond, a lány meg csak hajtogatja a magáét.
Elérkezik az este, s Firiel hintóba ül legjobb barátnőjével, Marie Osett-tel gyönyörű kék ruhájában, s az apjától kapott nyakékkel. Marie minden álma, hogy a hercegnő, Adale Roland társalkodónője lehessen, s most ez egy kiváló alkalom arra, hogy a hercegnő felfedezze. Közben a bálon jelen van a hercegnő bátyja, Eusis Roland is, aki Firielt ismerősnek találja, s leszólítja mindenki nagy ámulatára, ugyanis a herceg nem nagyon szokott szóba állni alattvalóival, főleg a hölgyekkel a bálokon, s mindenki szemüket meresztgetve lesik, hogy mi fog történni. Megjelenik Bron Chrisbard, a herceg barátja, aki tréfásan ráveszi, hogy táncoljon Firiellel. A tánc végén a hercegnek szólnak, hogy mennie kell, mert le kell vezetnie húgát, s szó nélkül faképnél hagyja a lányt.
Ekkor a lépcső tetején megjelenik Adale hercegnő, kit bátyja vezet le hatalmas tapsvihar közepette. Ám a hercegnő hirtelen megtorpan, s Firiel felé szalad. A nyakában levő kék nyakékre mutat, s tudni akarja, hogy honnan szerezte a lány azt. Ugyanis kiderül, hogy az a nyakék a királyi család tulajdona, s az elhunyt Edelin királynő hordta, s leányágon száll anyáról lányára. A herceg is rájön, hogy nem maga Firiel volt neki ismerős, hanem a nyakék, amit a festményeken látott, s követeli a lánytól most már ő is, hogy mondja meg, kitől szerezte.
Szegény Firiel, élete legszebb napja rémálommá válik, amit megint csak édesapjának köszönhet, ráadásul tolvajnak is nevezik őt, és a családját is. Ekkor letépi a nyakéket kecses nyakáról, s átadja a hercegi testvérpárnak mondván, hogy vegyék el, hogyha az ő tulajdonuk. Persze Adale és Eusis is azonnal megbánja, hogy olyan gorombák voltak vele, s négyszemközt beszélik meg vele a dolgokat. Már éppen tisztázzák a helyzetet, Firiel át is adja a nyakéket a hercegnőnek, amikor váratlanul betoppan Roux, s közli, jött megvédeni Firielt, ugyanis az apja tudta, hogy ha a kastélyba jön a lánccal, bajba keveredhet. Firiel pedig kicsit mérges lesz, s szócsatába keverednek Rouxszal, aki végül elárulja, hogy Firiel valódi édesanyja a királynő, Edeline volt, s hogy őt illeti törvényesen a nyakék. Síri csönd. Firiel megragadja Rouxot, s sűrű bocsánatkérések közepette elhagyja a kastélyt. Gyorsan hazamennek, s azonnal találkozni akar az apjával. El is mennek a világítótoronyba, de nem találnak ott senkit… Firirel apja elutazott. Ekkor veszi kezdetét Firiel balsorsa….
Akit érdekel a történet, nézze meg, mert gyönyörű.
Online részek:
01.rész 02.rész 03.rész 04.rész 05.rész
06.rész 07.rész 08.rész 09.rész 10.rész
11.rész 12.rész 13.rész

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük