B E T A
Eredeti cím ナイトウィザード The ANIMATION
Angol cím Night Wizard
Egyéb cím(ek) Night Wizard the Animation
Besorolás anime, TV
Hossz 13 rész
Év 2007
Ismertető:
Amikor valaki meglátja maga fölött a Holdat az éjszaka sötétjében, valószínűleg megcsodálja néhány pillanatig sápadtarcú szépségét. Azonban van egy másik égitest is, amit csak nagyon kevesen láthatnak. A vörös hold. A hold, amelynek megjelenésekor Emulátoroknak nevezett lények indítanak inváziót az emberi világ ellen. Olyan lények, akik ellen a tudomány fegyverei teljesen hatástalanok lennének. Az egyetlenek, akik képesek szembeszállni a sötétség eme seregeivel azok, akikről a világ az idők során elfeledkezett, és akik mágia segítségével küldik ellenfeleiket a másvilágra. Sosem látott fegyvereket használnak, egyedi különleges képességeik vannak, amelyekkel megvédhetik az emberiséget. Ők azok, akiket a Sötét Éjszakák Mágusainak, vagy egyszerűen az éjszaka mágusainak hívnak. Egy időtlen konfliktus résztvevői, akiknek szinte ez az életük. Így hát amikor vörös a Hold, nincs más hátra, fegyvert a kézbe, sisakot föl, becsapódásra felkészülni!
Hiiragi Renji is egy ilyen varázsló, bár nincs elvarázsolva attól, hogy őneki mondhatni ez a munkája. Egy vérforralóan vidám főnök irányítása alatt ugyanis neki jut mindig a nemes feladat, hogy nem annyira a kötelesség, mint inkább Anzelotte játékos természetének engedelmeskedve elhárítsa az éppen aktuális támadást. Talán nem is meglepő, hogy épp rossz hangulatban van, amikor megkapja következő megbízatását, meg kell védenie a Kimei Magániskola új diákját, Shihou Elis-t. Pedig eleinte semmi nem utal rá, hogy szerepe lenne a későbbiekben. Aznap éjjel mégis csak első barátja, Kureha és a közéjük zuhanó Renji, na meg egy váratlan körülmény mentik meg egy rátámadó szörnytől. Akkor kezdik sejteni, hogy Shihou Elis nem egészen az, akinek látszik. Az ártatlan külsejű, barátságos lány hirtelen egy világ megmentésért zajló küzdelem részesévé válik, ám a nyilvánvaló veszély ellenére is úgy dönt, hogy segít. Így jön létre a sztori középpontjában álló négyfős csapat.
Persze a dolgok csak innetől kezdenek érdekessé válni. Hiiragi-nak, Kurehá-nak és harmadik társuknak, Akari-nak ugyanis azért kell megvédeniük Elis-t, mert ő az egyetlen, aki képes megtalálni a hét erény ékköveit, amelyek segítségével Anzelotte visszavághatna az Emulátoroknak, és végleg el lehetne hárítani a Földet fenyegető veszélyt. Hogy megtalálják őket, elsőként egy elveszett kontinensen kezdenek el kutatni, utána egy nagyon messzi helyen, de vannak benne még lököttebb helyszínek is, ahová elmennek. Ezek a részek többnyire tele vannak poénokkal, amelyek igen nagy részben építenek Hiiragi gúnynevére, de van, amikor másra is. Ebből adódóan a sztori megtévesztően lassan indul, de később már felgyorsul, és izgalmassá válik. A vígjátékba hajló epizódok mellett azonban az események előrehaladtával egyre drámaibbá válik a történet, ami még váratlan fordulatokat is tartogat a néző számára. Így bár nem a legösszetettebb a sztori, de tényleg érdekessé válik (önmagához képest).
A négy főszereplő egyike persze Hiiragi “Falling Man” Renji, aki nevét onnan kapta, hogy nem számít hol van, ő onnan is képes lezuhanni. Barátságos és segítőkész, viszont módfelett irritálja, hogy Anzelotte mintha már szórakozásból is akadályozná, hogy végre suliba menjen. Gyerekkori barátja Akabane Kureha, egy shinto papnőnek öltözött lány, aki előszeretettel ugratja Hiiragi-t. Harmadik barátjuk, Akari egy kifejezetten szenvtelen lány, egyik nagy különlegessége, hogy tankelhárító ágyúval mászkál hóna alatt. És ott van még Shihou Elis, egy nagyon kedves karakter, aki viszont sokmindent nem tud magáról.
A sorozat kivitelezése elég érdekes lett. Az opening egész jó lett, gyors, mégis kellemes zenéje, és jó animációja van, amivel már sejteti egy kicsit, hogy mire lehet számítani. Az ending sokkal visszafogottabb és egy kicsit drámaibb is, de szintén jó a zenéje és a látványvilága is. A sorozatban hallható többi zene is jól hangzik, amelyek sokat hozzáadnak a megfelelő hangulathoz. A szinkronhangokra sincs panasz, sikerült eltalálniuk a személyiségüknek megfelelő szinkront. Hiiragi hangja kiegészítve azzal, amikor Anzelotte előtt füstölög, nagyon hatásos tud lenni. Az animáció minősége egész jó, a környezet nagyon jól néz ki, főleg a napszakok ábrázolása, de a szereplők külseje is jó. Mivel a sorozat gyakran játszódik szokatlan helyszíneken, ezért a rajzolás időnként kevésbé látványos, de ettől még ugyanolyan jó. A karakterdizájn egész érdekes lett, Hiiragi enyhén lázadó külseje sajátos ellentétet alkot Elis eleganciájával. Anzelotte viszont úgy néz ki, mintha ő lenne Suigintou játékos ikertestvére a Rozen Maiden-ből. De vannak még érdekes karakterdizájnok, ez csupán néhány közülük. Azt még érdemes megemlíteni, hogy a körülötte ácsorgó figurák úgy néznek ki, mint egy idétlen álarcosbál résztvevői.
A sztori egyik legnagyobb érdekessége, hogy hihetetlen… nevetségessége ellenére is érdekes annyira, hogy megfogja a nézőt, a poénok, és az események kibontakozása miatt pedig nem nehéz megkedvelni. Talán láthatunk is hamarosan egy folytatást Night Wizard II – A (DOS-)Birodalom Visszavág címmel. Hiiragi talán a legjobb karakter, olyan mint a magyar ember a forgóajtóval, csak nála ez úgy érvényesül, hogy minden elképzelhető módon képes lezuhanni. Ez már önmagában olyan dolog, amit érdemes megnézni, mert döbbenetes poénokat lehet látni. Műfaját tekintve erőteljesen vígjáték fantasy alapokkal, és a későbbiek folyamán egyre több drámával. Ezek a sztori jellegéből adódóan elég sajátos, de szórakoztató keveréket alkotnak, ami a terjedelmével együtt egész jó lett. Ezt a sorozatot leginkább azoknak ajánlom, akik szeretik a lökött vígjátékokat, nem bánják a sztori egyszerűségét, de nyitottak a fantasy típusú dolgokra, de bárki másnak is érdemes megnéznie.
Online részek:
01. rész 02. rész 03. rész 04. rész 05. rész
06. rész 07. rész 08. rész 09. rész 10. rész
11. rész 12. rész 13. rész

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük