Night Warriors Darkstalkers ICON by Animegun

Eredeti cím ヴァンパイアハンター
Angol cím DarkStalkers
Egyéb cím(ek) Night Warriors: Darkstalker’s Revenge
Besorolás anime, OVA
Hossz 4 rész
Dátum 1997 – 1998
Ismertető:
Mindig is voltak harcok az emberek és a démonok között. De a helyzet mostanra vészjóslóan komollyá vált. A démonok ellepték az emberek világát, mióta 100 évvel ezelőtt Dimitrij Maximov, a legerősebb vámpír megpróbálta átvenni a Démonvilág uralmát, de Beliad, a démonok királyának sikerült legyőzni őt és az emberek világába taszította. Hogy kipihenhesse vereségét, elvette a napot és sötétségbe borította a Világot. De azáltal, hogy az emberek félelmükben megpróbálták megölni őt, felébreszetették 100 éves álmából. Dimitrij tervét, hogy átvegye a Démonvilág felett az uralmat, továbbra sem adta fel, és immár újult erővel ismét támadásba lendül. 
Eközben a Démonvilágban táncmulatságot rendeznek, hogy kérőt találjanak Morrigan Aeslead hercegnőnek. Csakhogy a hercegnő kissé unatkozik, így elindul az emberek közé, hogy egy kis izgalmat találjon. A Démonvilág Kapujában összetalálkozik Dimitrijjel, a harc természetesen elkerülhetetlen kettejük között, végre egy kis izgalom az unalmas napokban. A párharcot a semmiből előkerülő különös robotok, a Hísilek zavarják meg, akik minden a Földet szennyező életformát el akarnak pusztítani.Mindeközben megismerkedünk Feliciával, a macskadémonnal, aki élő példája annak, hogy nem minden démon rossz. Ezekben az ínséges időkben próbál segíteni az embereknek túlélni a Hísilek támadását. De ez nem is olyan egyszerű, mert ő is egy démon és az emberek félnek a démonoktól. Legyen az bármennyire is jószívű.Megismerkedünk még Donovannel, egy szerzetessel, aki vámpírvadásznak tartja magát és feltett szándéka, hogy legyőzze a Földet szennyező sötétséget. De mivel az ő vérében is ott csordogál a sötétség, állandó harcot vív önmagával és ezáltal az egész Világgal. Vele egy időben ismerkedünk meg egy csöndes, üres tekintetű kislánnyal, Anitával. Akárcsak Donovannek, az ő vérében is ott a sötétség. Kettejük között egy különös kapcsolat alakul ki.

Nem Donovan az egyetlen, aki harcol a sötétséggel szemben. A Shao törzs varázslótanoncai, Hsien-Ko az idősebbik nővér és Mei-Ling a fiatalabbik testvér. Feltett szándékuk, hogy megmentsék mesterüket, aki egy szörnyű varázslat használata során feláldozta magát a sötétséggel vívott harcban.

Mindeközben Pyron, az Univerzum ura útban van a Föld felé, hogy visszaadja az embereknek a fényt. De nem puszta jóindulatból, hanem hogy uralkodjon rajta. És hosszú idő után végre ismét harcolhasson, mert az Univerzum többi része már nem nyújt neki örömöt.

Az anime rövidsége ellenére elég pörgős. Tele van harccal, és érzelemmel. A nyolc főszereplő közül igazán csak Donovan az, aki a történet szempontjából főszereplőnek számít. Mindenki az a saját kis részében, de Donovan mellett mind csak mellékszereplők. Sajnos az anime rövidsége miatt nem igazán tud kibontakozni Donovan vívódása, de ebben a pár részben is igen szemléletessé tudták tenni a készítők.

Online részek:
01. rész 02. rész 03. rész 04. rész