B E T A

Night Walker -Mayonaka no Tantei (1998)

Eredeti cím Night Walker -真夜中の探偵-
Angol cím Nightwalker: The Midnight Detective
Egyéb cím(ek) Nightwalker
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész
Év 1998
Ismertető:
Először is leszögezem, ez az első ismertetőm, minden építő kritikát szívesen fogadok!!
A történet egy nem mindennapi balesettel kezdődik, melyben meghal két civil és két rendőr. Az emberölést egy démon, bizonyos néven “nightbreed” követte el. Ezek a démonok nem képesek a napon járni, ezért kell nekik egy emberi test is, hogy a mi világunkban is létezhessenek. Történetünk főhőse egy magándetektív, Tatsuhiko Shido, aki valamilyen okból csak éjszaka tevékenykedik az ügyei megoldásán, nappal pedig az irodájában egy kis démonnal, bizonyos Guni-val és egy kedves kislánnyal, Riho Yamazaki-val tölti napjait.
Mint kiderül, ő egy vámpír, akinek egy szemrevaló rendőrlány, Yayoi Matsunaga segít a vérellátásban, és ő az, aki leginkább detektív munkával látja el. A történetben később többször is feltűnik Shido nemzője, Cain, akivel mint kiderül, régebben “szerelmi” kapcsolatban álltak (legalábbis Cain ezt szerette volna).
Az anime maga jó, több külön epizódból áll. Bár a történet nem egészen kerek, és néhol elég kusza, de ha elég szemfüles vagy, akkor könnyen kitalálod, mikor mi van. Igazából nekem csak az nem tetszett, hogy van egy csomó elvarratlan szál, és a végét kicsit összecsapták. Ezt az animét azoknak ajánlom, akik például végignézték a Guyver első sorozatát, mert leginkább ahhoz tudom hasonlítani, meg még azoknak, akik imádják a vámpíros történeteket, mert azoknak kötelező alkotás.
Online részek:
01. rész 02. rész 03. rész 04. rész
05. rész 06. rész 07. rész 08. rész
09. rész 10. rész 11. rész 12. rész

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük