B E T A
Eredeti cím 夏のあらし!
Angol cím Summer Storm!
Egyéb cím(ek) ARASHI!, Stormy Summer
Besorolás anime, TV
Hossz 13 rész
Dátum 2009
Ismertető:
Kobayashi Jin neve vélhetően minden school-life és/vagy vígjáték animéken harcedzett anime-guru számára ismerősen csenghet, elvégre a lassan 32. életévét betöltő úriember dolgos kezei alól került ki az a School Rumble című manga, melyet a mai napig is gyakran úgy emlegetnek, mint a fentebb említett két műfaj egyik jeles úttörője. Azt viszont már kevesebben tudják, hogy az ismert mangaka számára nemcsak Harima és ütődött brigádja szolgáltatja a dicsfényt, ugyanis a 2006-ban útjára indított Natsu no Arashi szintén az ő keze munkáját dicséri, melynek a Monthly Gangan Wing szolgál „otthonául”, majd 2009-ben elkészült a 13 epizódot számláló anime változat is.
A történetet (a School Rumble-höz hasonlóan) nincs igazán túlbonyolítva, no de nem is a mélyen szántó gondolatok és epizód vagy fejezet végi elmélkedések elérése volt a mangaka fő célja; egyszerűen megmaradt jó szokása mellett, azaz most is a humor lesz az elsődleges forrás.
Yasaka nyári vakációját a nagyapjánál tölti, ahol ugyan messze nem a legemlékezetesebb és izgalmakban gazdag napjait éli, de nem is panaszkodik, elvégre abban a nyugalomban részesül, amire vágyott. Az első pillantásra egy stréber, magába húzódó embertípus látszatát keltő főhős egy nap végül megismerkedik egy feltűnően csinos, nála három évvel idősebb lánnyal, mely gyakorlatilag villanásszerűen húzza ki Yasaka addigi, átlagos élete alól a talajt (az anime első epizódja egyébként egy távolabbi manga chapter eseményeit dolgozza fel, tehát ez a találka – egyelőre – nem szerepel az anime változatban). Az új ismerős (nevezzük is nevén, Arashi) ugyanis nemcsak egy egyszerű felszolgáló a közeli kávézóban; természetfeletti képességekkel rendelkezik, mely a roppant ötletes és még kevésbé földhözragadt időutazásban merül ki. Ezúttal azonban nem valami rejtett, mindenki elől titkolandó képességről van szó, lévén, hogy a kávéház születésükkor a fejükre ejtett dolgozói is tudnak Arashi (és Kaja; egy másik csaj, aki szintén rendelkezik eme hasznos „kellékkel”) titkáról. Persze – mint látjuk – az igazi győztese e képességnek Yasaka lesz, aki már az első részben Arashi segítségére szorul, mikor „kirobbanóan” új eperkölteményével küldi padlóra a kávézó egyes vendégeit, köztük azt a Hideo nevű, több kiló izommal operáló figurát is, aki előszeretettel hajt a kávézó nőnemű tagjaira, köztük leginkább Arashira. Később megannyi érdekes, kuncogtató szituációba keveredik bele a kávéház színes társasága, valamint a sztori előrehaladtával az is napvilágot lát, hogy Arashi nemcsak egy hétköznapi gimnazista, kevésbé hétköznapi képességgel…
Kanyarodjunk is vissza az animéhez, tehát nézzük, mit is nyújt ez a rövidke sorozat a sztorin és karaktereken túl. Ami első látásra mindenképp szembetűnő lehet, az a grafika. Nem, semmiképp nem igénytelen, pusztán a karakterdesign az egyetlen fájópont számomra, mely kissé visszafogottabb lett a mangához képest. Ezzel szemben az animáció relatíve korrekt, de persze itt sem áll fenn a hanyatt vágódás veszélye. Hangok és zenék terén vélhetően nem lesz okunk a panaszra, elvégre az aláfestő zörejek (a nap által perzselt levelek hangjai, valamint a kabócák) tökéletesen éreztetik a heves, nyári hangulatot. Végül a seiyuu-felhozatal, mely ugyan nem tartalmaz egyetlen „nagyobb” nevet sem (mondjuk az igazsághoz hozzátartozik, hogy Nazuka „Eureka” Kaori nem ma vagy tegnap kezdte a szakmát), de így sem lesz okunk a panaszra.
Summázva az itt leírtakat, a Natsu no Arashi! mindenképp egy ígéretes és (bizonyos szempontból) újszerű próbálkozás, mely ugyan nem fog a „legjobb anime vígjátékok” magasztos csarnokába bebocsátást nyerni, de így is egy roppant mód kellemes és szórakoztató darab köszön vissza. Végezetül egy kis érdekesség: érdemes a kávézó szélkakasát jobban szemügyre venni. Touhou fanok előnyben :3
Online részek:

[restabs alignment=”osc-tabs-left” responsive=”false”]
[restab title=”1. Évad” active=”active”]

01.rész 02.rész 03.rész 04.rész 05.rész
06.rész 07.rész 08.rész 09.rész 10.rész
11.rész 12.rész 13.rész

[/restab]
[restab title=”2. Évad”]

01.rész 02.rész 03.rész 04.rész 05.rész
06.rész 07.rész 08.rész 09.rész 10.rész
11.rész 12.rész 13.rész

[/restab][/restabs]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük