B E T A

Nankai Kiou [Neoranga] (1998-99)

Eredeti cím 南海奇皇[ネオランガ]
Angol cím Neo Ranga
Egyéb cím(ek) Nankai Kio Neoranga
Besorolás anime, TV
Hossz 48 rész
Év 1998 – 1999
Ismertető:
A Neo Ranga-t – mely összesen 2 évadból és 48 epizódból áll – Sho Aikawa mangája alapján a Pierot Stúdió készítette. Az anime az Anime Complexen debütált, majd innen került a televíziók képernyőire.
A történet egyszerűen indul, de annál bonyolultabbá válik. Adott a három Shimabara nővér (Manami, Ushio és Yuuhi), akik együtt és egyedül élnek. A családban a szülők szerepét Manami, a legidősebb nővér tölti be. Az egyébként sem egyszerű, de legalább békés mindennapokat egy hír szakítja félbe: kiderül, hogy a rég elveszett testvérük elhunyt, és mellesleg egy Barou nevű sziget királya, és a sziget védőistenének egyedüli parancsolója. Egyedüli örökösként így a három lány válik Barou uralkodójává, és Neo Ranga irányítójává. Rangáról kiderül, hogy egy csöppet sem pici, gólemszerű lény, mely nem tud víz nélkül élni, mindenáron megvédi gazdáit, és bármit megtesz, hogy a közelükben legyen (például végiggyalogol óriási termetével fél Japánon). A vándorlás alatt felfigyel rá a JSDF (nem volt nekik nehéz… ^^’ ), azaz a Japán Önvédelmi Erő, mégjobban megnehezítve ezzel a lányok életét. Kiderül még, hogy még több, Rangához hasonló istenség van, hogy ezek egymás ellen harcolnak, hogy Ranga bármely más istenség közelében elveszti önuralmát, és hogy létezik egy “szekta” vagy szervezet, akik el akarják pusztítani Rangát.
A történet nagyon izgalmas és akciódús, ha itt-ott kicsit “le is ül”, akkoris érdemes tovább nézni, mert a nem várt fordulatok rengeteg új dolgot hoznak. Érdemes megfigyelni a nővérek jellemét is, szerintem nagyon szépen kidolgozták őket az animében, illetve jól nyomonkövethetők a változások. Aki egy pörgős és fordulatos kalandra vágyik, mindenképpen nézze meg a Neo Rangát!
Online részek:
01. rész 02. rész 03. rész 04. rész 05. rész

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük