B E T A

Nanatsuiro Drops (2007)

Eredeti cím ななついろ★ドロップス
Angol cím Nanatsuiro Drops
Egyéb cím(ek) 七色星露
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész
Év 2007
Ismertető:
Az anime első pár percében még nem sok minden derülhet ki a néző számára, de az opening után elkezdődik a történet, melynek elején Masaharu Tsuwabuki, a visszahúzódó és nem túl beszédes diák unottan sétál az iskolában, amikor is összefut (szó szerint, mivel össze is ütköznek) Sumomo Akihime-vel, a szintén visszahúzódó, de nagyon aranyos lánnyal. A találkozás nem sikerül valami jól, mivel Sumomo-chan leönti vízzel Tsuwabukit. Ennek hatására sírva fakad és magát hibáztatja ezért. Sumomo egyik barátnője, Nadeshiko Yaeno meglátja ezt, és rögtön úgy gondolja, a fiú mondott vagy tett valamit, amivel megbántotta barátnőjét, ezért egy kerti lapáttal kezdi fenyegetni, mivel a kertész klub tagja.
E furcsa jelenet közepén jelenik meg Kisaragi-sensei, az iskola egyik tanára, aki meglepően elégedett a kialakult helyzettel. Megpróbálja rávenni a fiút, hogy csatlakozzon a klubhoz, mivel az csak Sumomoból és Nadeshikoból áll. Mindez nem igazán érdekli Tsuwabukit, de azért egy locsoló-berendezést megszereltetnek vele. Ezek után Tsuwabuki összefut egy furcsa, nagy fülekkel rendelkező alakkal, aki egy nagy zacskónyi üdítőt cipel éppen. A dobozok a földre borulnak, és egy véletlen folytán Tsuwabukihoz egy varázsitalhoz hasonló ital kerül, amit miután megiszik, átváltozik, méghozzá egy plüssbáránnyá. A balszerencsés események sorával a bonyodalmak még csak most kezdődnek, hiszen először Akihime, majd Kisaragi-sensei találja meg a plüssállattá transzformálódott fiút, és hamarosan kiderül, hogy mindez egyáltalán nem véletlen, sőt…
Tsuwabuki egy nagyon fontos és különleges feladatot kap, és mindezt azért, hogy visszanyerhesse eredeti alakját. És ebben nem más, mint Akihime lesz a segítőtársa, aki természetes mit sem sejt az általa annyira imádott plüssbárány valódi kilétéről. Úgynevezett csillagcseppeket kell gyűjteniük titokban, az éjszaka leple alatt, aminek segítségével Tsuwabuki újra emberré változhat. Ezzel kezdetét veszi különleges történetük, melynek során akaratlanul is jobban megismerik egymást, és mindketten azt kezdik érezni, hogy szükségük van a másikra. Természetesen sokszor balszerencse, vagy egy felbukkanó ellenfél nehezíti meg dolgukat, de mint tudjuk, a szeretet mindent legyőz.
Az opening és az ending nagyon kellemes, olyan aranyos, mint maga a sorozat. Hogy kinek ajánlanám? Először is le kell szögeznem, hogy egy nagyon aranyos és nagyon rózsaszín animéről van szó. Ezért legfőképpen a lányok találhatják meg benne a kedvükre való történetet, de ettől függetlenül mindenkinek megérhet egy próbát, aki szereti a kedves, mindenen sírvafakadós „moe” karaktereket egy kis varázserővel feldobva.
Online részek:
01. rész 02. rész 03. rész 04. rész
05. rész 06. rész 07. rész 08. rész
09. rész 10. rész 11. rész 12. rész

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük