Muv-Luv Alternative: Total Eclipse (2012-21)

Ismertető

A BETA nevű idegen faj megtámadta a Földet 1973-ban. Véres harcok árán sem sikerült megakadályozni, hogy a Földre tegyék a tappancsukat. 1998-ra elérték Japánt is. 2001-re a Föld népessége 1 milliárdra csökkent. A ’70-es években gyártásra kerültek a TSF-ek (Tactical Surface Fighter). Ezek a mechák bizonyultak a BETA elleni küzdelemben a leghatásosabb fegyvernek. Ezeket EISHIK irányítják, akik a nevüket a „halál előtti 8 percről” kapták (Eight Minutes of Death), mivel az első generációs TSF-ek túlélési ideje ennyi volt. Az ebben a világban lévő organizációk:

  • UN Forces: Egyesült Nemzetek Ereje, 1980-ban alakult. Európa nagy részét magában foglalja.
  • COSEAN: Ázsiai országokat magába foglaló, UN-hez tartozó szövetség.
  • Szovjetunió: Ezt szerintem nem kell magyaráznom.

Total Eclipse története

Az anime az alaszkai Yukon kutatóbázis Argos tesztpilótáinak mindennapjait mutatja be. A mű egy visszaemlékezéssel kezd; egyik főhősünk, Takamura Yui személyében. Bemutatja a japán iskolás EISHI-k keserű harcát a BETA ellen 1998-ban. Yui egy összecsapás után egy repülőn ébred fel 2001-ben, miközben az alaszkai Yukon kísérleti bázisra tart. Eközben másik hősünk, Yuuya Bridgis repülővel szintén odatart.

Megérkezésük nem zökkenőmentes, ugyanis két TSF gyakorló harca közepén találják magukat, és majdnem le is zuhannak. Az egyik TSF lezuhan, de a pilóta sebesülés nélkül megússza, így Yuuya és társa visszaviszik a bázisra. Az előkészítő teremben Yuuya találkozik jövendőbeli pilótatársaival. Mindegyikőjük olyan nemzetiségből való, melyek elvesztették az országukat. Egy olasz, svéd, nepáli pilótával. Eközben Yui is beköszön, és megosztják a pilótákkal, miért is vannak itt.

Elérhető részek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük