B E T A
Eredeti cím マウス
Angol cím Mouse
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész
Év 2003
Ismertető:
Muon Sorata egy átlagosnak mondható főiskolás. Viszont van egy nagy titka, ő Mouse, a legendás tolvaj. Nincs olyan dolog, amit ne tudna ellopni, legyen szó egy jól őrzött ékszerről, vagy egy épületről (igen, még épületeket is ellop). Akciói előtt kiküld egy figyelmeztetést a rendőrségnek, és megszégyeníti őket végrehajtás közben. Viszont még ő sem olyan ügyes, hogy segítőtársak nélkül képes legyen kivitelezni lopásait. Ezért van 3 segédje (inkább szolgák), akik (természetesen) mind szerelmesek belé, és bombázók.
Az anime 2003-as ugyan, de a grafikája kb egy ’97-’98-as anime szintjén van, de inkább alatta. Csúnya hátterek, néhol az arcok is egy picit eltorzulnak. Eléggé alacsony költségvetésű anime lehetett … bár ez nem csak a rajzoláson látszik.
A zene a grafikához hasonló szinten mozog. Az openingtől és az endingtől falramászok, a betétdalok meg olyan semmilyenek. Annyira, hogy néha észre sem veszed, hogy megy zene a jelenet alatt.
Mouse segédei kapnak egy-egy külön részt a bemutatásukhoz, és megtudjuk, miért hajlandóak akár az életük árán is segíteni neki. Igazából feleslegesnek tartom ezeket az epizódokat, mert 10 percben nem igazán tudsz jó képet alkotni egy karakterről.
Középkategóriás, rengeteg már-már hentai jellegű ecchi jelenettel tarkított hárem-anime. Csak azok nézzék meg, akiknek nincs elég idejük elmélyedni egy hosszabb animében (12×10 perc).
Online részek:
01. rész 02. rész 03. rész 04. rész
05. rész 06. rész 07. rész 08. rész
09. rész 10. rész 11. rész 12. rész

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük