B E T A

Moonlight Mile: 1st Season – Lift Off (2007)

Eredeti cím MOONLIGHT MILE 1stシーズン -Lift off-
Angol cím Moonlight Mile 1st Season: Lift Off
Egyéb cím(ek) Moonlight Mile – Lift Off
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész
Év 2007
Ismertető:
A Moonlight Mile sorozat, mint a nevéből is látszik, főként a Hold körüli eseményekről fog szólni.
A közeljövőben járunk. Az emberiség ismét a Holdat tűzte ki célul. Ennek elég komoly gazdasági okai vannak, ugyanis új energiaforrásra találtak a Holdon. A Nexus project erről szól: kinyerni a Hélium-3 nyersanyagot, energiává alakítani, és mikrohullámos átvitel segítségével leküldeni a Földre. Ebből kívánják biztosítani az elkövetkezendő generációk energia szükségletét.Két főhősünk Goro Saruwatari és Jack F. Woodbridge, becenevén “Lostman”. Számos csúcs meghódítása után már csak az Everest vár rájuk. Miután mindezzel végeztek, új kihívásokra vágynak. Még magasabbra akarnak jutni, az űrbe. Goro egy igazi gorilla, kinézetre is, ráadásul elég paraszt viselkedése van. Lostman pedig az ő ellentéte.
A két főhősünk útjai elválnak. Goro egy építkezésre megy dolgozni, Lostman pedig a légierőhöz csatlakozik. Mindketten keményen dolgoznak, hogy asztronauta válhasson belőlük.
Egy kis rejtélyt is kapunk az elején. A Hold sötétebb oldalán furcsa baleset történik, és egyik túlélőnk belebotlik egy osztagnyi robot katonába. Vajon mit kereshetnek ott, és mi a céljuk? Vajon milyen veszélyek fenyegethetik még hőseinket, távol a biztonságot nyújtó Földtől?
A zenéről csak annyit, hogy az opening egy komolyzene, szerintem illik ehhez a sci-fi hangulathoz. Az endingnél a The Pillows: Scarecrown dala csendül fel. A banda alternatív japán rockot játszik. Külföldön az FLCL OVA sorozat zenéje után váltak ismertté.
A grafika nekem bejött, elég szépek a CGI részek is. Még annyit tennék hozzá, hogy van benne erotika és meztelenkedés is, amit néhol feleslegesnek és erőltetettnek éreztem. Aki szereti a sci-fi témát, azoknak mindenképp ajánlani tudom ezt a remek kis animét.
Online részek:

[restabs alignment=”osc-tabs-left” responsive=”false”]
[restab title=”1. Évad” active=”active”]

01. rész 02. rész 03. rész 04. rész
05. rész 06. rész 07. rész 08. rész
09. rész 10. rész 11. rész 12. rész

[/restab]
[restab title=”2. Évad”]

01. rész 02. rész 03. rész 04. rész 05. rész
06. rész 07. rész 08. rész 09. rész 10. rész
11. rész 12. rész 13. rész 14. rész

[/restab][/restabs]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük