B E T A
Eredeti cím モノクローム・ファクター
Angol cím Monochrome Factor
Egyéb cím(ek) 幻影少年
Besorolás anime, TV
Hossz 24 rész
Év 2008
Ismertető:
A Monochrome Factor mangáját Kaili Sorano írta és illusztrálta. Először a Mag Garden’s manga magazinjában, majd 2004 májusában a Comic Blade Masamune magazinban jelent meg. Mikor a magazin publikációját abbahagyták, akkor a Comic Blade Avarus manga magazinban jelent meg. Az animét 2008. április 7-én kezdték vetíteni a TV Tokyo-n, az AT-X-en és a TV Osakán.

„Mi az az Árnyék Világ? Ez a Világ és az Árnyék Világ olyanok, mint egy érme két oldala. A két világ egyensúlyban van egymással, de most ez kezd felborulni. Az Árnyék Világ megvadult… és most átlép a Világnak ebbe a részébe. Nappal minden rendben, de a sötétben valami megmagyarázhatatlan történik”

Történetünk főhőse egy Akira Nikaido nevű középiskolás diák. Egy tipikus naplopó életmódot élő fiú. Vagyis amíg nem találkozik a rejtélyes Shirogane-nal. Ez az ember elmondja neki, hogy ő egy árnyák és kettőjük sorsa össze van kötve. Este Akira és barátja, Kengo Asamura elmennek egy játékterembe, ahol összetűzésbe keverednek egy kisebb bandával. Itt találkoznak Aya Suzuno-val, aki elmondja, hogy a suliban hagyta a plüss sárkányát és nem tud nélküle aludni. A fiúk elkísérik a lányt a suliba, ahol hirtelen feltűnik egy sötét lény és a fiatalok életére tör. Ekkor jelenik meg Shirogane és elmagyarázza Akirának, hogy ez egy árnyékszörny (kokuchi: ők is az élővilág részei, az Árnyék Világból valók, ezenkívül sok minden mást nem lehet megtudni róluk), melyet csak ők ketten látnak, és együttes erővel tudják csak ezeket a szörnyeket elpusztítani. Shirogane elmond egy varázsigét és megcsókolja a fiút, ekkor változik át ő is árnyékká. Így győzik le az árnyékszörnyeket. Shirogane feltárja a tényt, hogy a fiú is árnyékká vált, és senki nem látja őt, így kell le élnie a hátralevő életét. Vagy talán mégis talál valami megoldást Shirogane?
Nagyon jól induló shounen-ai anime. A karaktereket nagyon eltalálták, és a történet is roppant izgalmas és tele van jobbnál-jobb jelenetekkel.^^ Úgyhogy bátran ajánlom azoknak, akik nem vetik meg a pasi-pasi szerelmet!^^

Online részek:
01. rész 02. rész 03. rész 04. rész 05. rész 06. rész
07. rész 08. rész 09. rész 10. rész 11. rész 12. rész
13. rész 14. rész 15. rész 16. rész 17. rész 18. rész
19. rész 20. rész 21. rész 22. rész 23. rész 24. rész

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük