B E T A
Eredeti cím もえたん
Angol cím Moetan
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, TV
Hossz 13 rész
Év 2007
Ismertető:
Mi van akkor, ha egy teljesen átlagos lány, egy kacsa kedvéért mahou shoujóvá válik?

Mágikus Tanár! Pasztel Ink!

Nijihara Ink egy átlagos, 17 éves, középiskolás lány 2 kivétellel: az egyik a kinézete, ugyanis nagyon alacsoy, mindenki azt hiszi róla, hogy még csak általános iskolás. A másik meg az angoltudása, ugyanis nagyon jól beszéli a nyelvet, az iskolában ő a legjobb belőle. Halálosan szerelmes Tezuka Naóba, aki a gyerekkori barátja és egyben a leghelyesebb fiú az egész osztályban. A lány minden reggel elmegy hozzá, hogy onnan együtt menjenek iskolába, de sajnos ez sosem sikerül a félénksége miatt. Egyébbként Nao nagyon rossz angolból, az is veszélyben van, hogy egyetemre mehessen. Egy napon, amely ugyanolyan, mint a többi, Ink találkozik egy beszélő kacsával és haza is viszi. Az elmondja neki, hogy ő nem egy igazi kacsa, hanem egy mágus, akit büntetésre ítéltek a mágikus világban, mégpedig hogy kacsa legyen és hogy az emberi világban kell éljen. Az igazi neve Arks Sheldart Elbyas, de Ink csak Ark-kunnak szólítja. Ark-kun arra kéri Inket, hogy legyen mahou shoujo (mágikus lány), és hogy segítsen a bajbajutottakon mágikus erejével. Ad is neki egy telefonhoz hasonló kütyüt, ami segítségével átváltozik Pastel Inkké. Ink természetesen bele is megy, sőt el is határozza, hogy mágikus alakjában minden este 10 óra körül segít Naónak angolt tanulni, hiszen abban az alakban nem fél a fiútól, így kettesben lehetnek, valamint természetesen Nao sorsán is segít. Ark-kunt befogadja, és egyből kiderül, hogy Ark-kun nagyon perverz egy teremtés.

De nem vagyunk egyedül:

Kuroi Sumi szintén Ink gyerekkori barátja, egy nagyon gazdag családból származó lány, aki mostanság nem nagyon törődik vele, sőt riválisának is tekinti Inket, mert ő is ugyanúgy alacson és ugyanúgy szerelmes Naóba. Egyedül az angoltudásában nem hasonlít Inkre, hiszen ez katasztrófális neki. Van egy cselédje, Ruriko, aki elég szigorú Sumihoz. Egyébbként Sumi is mahou shoujová válik, hiszen összeismerkedik Kark-kunnal, aki egy beszélő macska és Ark-kunhoz hasonlóan ő is a mágikus világból jött és hihetetlenül perverz ő is. Ő mágikus alakban Tempera Sumi. De ott van még Tezuka Mio is, aki Nao húga, vagy pl. Suzuki Reimi és Tanaka Rina, akik Ink barátai az iskolából. De nehogy kifelejtsem Dandyt és a rendőrt aki már évek óta körözi őt, de sosem sikerül elkapnia. (Teszem hozzá, hogy Dandy semmi olyat nem csinál az animébe, ami törvénybe ütközne.) Ők ketten szinte minden részben szerepelnek, és igaz hogy csak néhány pillanat erejéig, de nagyon feldobják a sorozatot. De náluk sokkal fontosabb szereplő Alice, aki a mágikus világból jött, az emberi világban pedig idolként tevékenykedik.

Mire számíthatunk, ha megnézzük?

Egy csomó mókóra és kacagásra. Engem már az első része megfogott és alig tudtam felállni mellőle. Mahou shoujónak egy kicsit gyenge, de ecchinek már kiváló. Meztelenség is van benne, de cenzúra is bőven, szóval senki ne ijedjen meg! A zenéi nagyon jók, mind az opening, mind az ending. Különlegessége még, hogy átváltozva a szereplők hasonlítanak az állatcosplayekhez. (Ink kacsa, Sumi macska, Alice pedig nyúl.) Érdekesség még, hogy rengeteg angol mondat is elhangzik benne, úgyhogy aki szereti ezt a nyelvet, annak már csak ezért is érdemes megnéznie. A grafika is jó, bár egyvalami irritál: Ink és Sumi tényleg nagyon kicsiknek néznek ki a többi szereplő közt, dehát ez a sorozat lolicon. Ennek ellenére, szerintem ezt az animét jobbra már nem is tudták volna megcsinálni, sőt szerintem nagyon egyedi, nagyon kevés animénél tapasztaltam még ezt a fajta történetvezetést. Különösen egyedi dolog, hogy a shoujot és az ecchit próbálták egybevegyíteni, ez szerintem sikerült is. Tehát, akinek felkeltettem az érdeklődését, az nyugodtan nézze meg. Kicsiknek és nagyoknak egyaránt ajánlott, szerintem mindenkinek elnyeri majd a tetszését. Én nem bántam meg, hogy megnéztem, szerintem ti sem fogjátok.

Online részek:
01. rész 02. rész 03. rész 04. rész 05. rész
06. rész 07. rész 08. rész 09. rész 10. rész
11. rész 12. rész 13. rész 05.5 rész

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük