Eredeti cím 輪るピングドラム
Angol cím Mawaru Penguin Drum
Egyéb cím(ek) Mawaru Penguindrum
Besorolás anime, TV
Hossz 24 rész × 24 perc
Dátum 2011.07.03 – 2011.12.23
Ismertető:
“Ha az emberek azért születnek meg,
hogy megszenvedjék a nehéz életet,
ez azt jelenti, hogy egyfajta büntetésnek szánták nekik?

 

Vagy az egész csak egy cinikus vicc?”

Himari Takakura két testvérével él együtt. Név szerint Kanbával, aki rendkívül népszerű a lányok körében, mondhatni egy igazi szívtipró, valamint Shoumával, aki sokkal szelídebb és rendkívül kedves, s ezen kívül még a konyhában is szeret sürögni-forogni. A két báty nagyon szereti kishúgukat, Himarit, azonban lelkileg mindig készen kell állniuk egy szörnyű dologra. Himari halálos beteg és az orvosok szerint semmi esélye a felépülésre, sőt, akármikor meghalhat. A lányon azonban külső ránézésre a betegség nyoma sem látszik, bár elég gyenge, de mindezek ellenére életvidám és kedves. Bár sajnos iskolába nem járhat, de azért bátyjaival ki szokott mozdulni néha a négy fal közül.
Ez most sincs másképp. Ugyanis Himari ötlete alapján elmennek pingvineket nézni egy állatkertbe. Oda, ahol kiskorukban is sokszor megfordultak. A pingvin-nézés után Shouma elviszi húgocskáját a közeli ajándékboltba, hogy vegyen valami szépet a lánynak. Himari ki is választ egy furcsa kinézetű pingvines kalapot, amit bátya azonnal meg is vesz neki. Azonban míg a fiú a pénztárnál van, Himari eltűnik… amikor a fiúk észreveszik, hogy nyoma veszett, hirtelen kiabálást hallanak. Valaki mentő után kiált… ugyanis Himari ájultan fekszik a padlón… és a kórházba szállítás után meghal.
Azonban a fiúk még csak nem is sejtik, hogy még nincs itt a végső búcsú ideje. Szeretett húgocskájuk feltámad! Viszont elég különösen viselkedik, mintha megszállta volna valami. Kiderül, hogy a pingvines kalap, amit az ajándékboltban vett Shouma, életet lehel a lányba. Ennek viselésekor teljesen más személlyé változik, azzá, aki ideiglenesen meghosszabbította Himariéletét. Azonban ennek ára van, méghozzá az, hogy a két fiúnak meg kell keresnie a pingvin dobot, mert ha nem, akkor azHimari életébe kerül. Azonban erről a titokzatos pingvin dobról csak annyit lehet tudni, hogy egy Oginome Ringo nevezetű lánynál található. A két testvérnek nincs más választása, minthogy megkeresik a lányt, akinél valószínűleg ez a rejtélyes dob van. Azonban akadnak segítő társaik is 3 pingvin személyében, akiket csak ők látnak. Kanbáé az egyes pingvin, aki egy kicsit olyan, mint egy rossz fiú és előszeretettel kukkant be a lányok szoknyája alá. Shoumával tart a kettes pingvin, aki egy kissé falánk és bogár ellenes madár, ugyanis a bogárirtóját mindig keze ügyében tartja. S ne feledkezzünk meg hármas pingvinről sem, aki lány és mindig Himarival van.
A rendező Kunihiko Ikuhara, akinek többek között olyan animék fűződnek a nevéhez, mint a Sailor Moon szériák vagy a Revolutionary Girl Utena. A karakter dizájn pedig Lily Hoshino-hoz fűződik, aki többek között az Otome Youkai Zakuro karakter dizájnját is készítette.
Bátran állítom, hogy egy egyedi és lebilincselő sorozattal állunk szemben. Hiszen amellett hogy drámai elemekkel is találkozhatunk, jelen van a vígjáték, sőt, még egy kis magical girlt is kapunk. Az anime színvilága is nagyon szép. S a három pingvin már csak hab a tortán, akiken mindig jókat lehet szórakozni.

“Szeretem azt a szót, hogy “sors”.
Például ha egyesek a sors akarata révén találkoznak.
Egyetlen találkozástól teljesen megváltozhat az emberek élete.
Az ilyen találkozások nem a véletlen művei.
Hanem a… sorsé.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük