Eredeti cím 魔界都市〈新宿〉
Angol cím Demon City Shinjuku
Egyéb cím(ek) Hell City Shinjuku
Besorolás anime, OVA
Hossz 1 rész
Év 1988
Ismertető:
Rebi Ra és Genichirou mindketten a nagymester, Ag’nai Rai tanítványai voltak. A Nempo harcművészet az életenergia felhasználásával használóinak emberfeletti erőket kölcsönöz. Rebi Ra megirigyelve Genichirou tudását, eladja a lelkét a pokol urainak, ezáltal nagyobb hatalomra tesz szert, legyőzi Genichirout, elpusztítja Tokió egy részét és paktumot köt a démonokkal. A megállapodás szerint 10 év múlva megidézi a démonokat a pokolból, hogy a Földön is ők uralkodhassanak.
10 év múltán Genichirou fia, Kyoya Izayoi előtt megjelenik apja mestere és felkéri, mentse meg a világot, mivel 3 nap múlva lejár a 10 év. Kyoya-nak tehát 3 napja van elérni a Nempo minden eddiginél magasabb szintjét. Természetesen Kyoya csak nevet az egészen, de az elnök lánya szépségével már könnyen ráveszi a feladat elvállalására. Ők ketten indulnak el, hogy megakadályozzák Rebi Ra-t démoni tervében.
Egy hosszú OVA tipikus sztorival és hősökkel, leginkább Pandora dobozának legendájához hasonlít. A zenéje eléggé ’80-as évekbeli, a rajzok egész jók, a harcok véleményem szerint elég röviedek, de véresek. Erős középkategóriás anime.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük