Eredeti cím 魔人探偵 脳噛ネウロ
Angol cím Demonic Detective Neuro Nougami
Egyéb cím(ek) Demonic Detective Nougami Neuro
Besorolás anime, TV
Hossz 25 rész
Ismertető:
A történet két főszereplője Neuro és Yako. Yako édesapját meggyilkolják egy zárt szobában. A rendőrség nem tudja megoldani az ügyet, ezért lezárja a nyomozást, hogy öngyilkosság történt. Neuro (egy démon a pokolból, aki rejtélyeket eszik) felajánlja, hogy segít kézre keríteni a bűnöst, ha egyezséget kötnek. Így lesz a lányból diák detektív, aki bábként segíti a démont, hogy az minél több talányt tudjon elfogyasztani.
Az anime egy manga adaptációja, ami még most is futó sorozat. Tehát kétséges, hogy be lesz-e fejezve a sorozat. A történet néhol humoros is, de azért nem ez a jellemző. Senki ne egy Poirot-ra gondoljon, a rejtélyeket nagyon könnyen ki lehet találni. Leginkább a főszál az, ami engem kíváncsivá tesz. Nagy tartalmi mondanivalóval sem rendelkezik, tehát örök igazságokra nem teszünk szert. Az opening “DIRTY” by Nightmare (az ő nevükhöz fűződik még a Death Note (OP,ED) és a Claymore (OP)).
Ez a sorozat nincs tele klisékkel. Nem egy pörgős anime. Konklúzió: azoknak ajánlom, akik egy kicsit másra vágynak (semmi harc, sehol egy hős, aki segít az elesetteken, nagy mellek sincsenek, elvont ideológiai képek se tűnnek fel, se megható jelenetek).
Online részek:
01. rész 02. rész 03. rész 04. rész 05. rész
06. rész 07. rész 08. rész 09. rész 10. rész
11. rész 12. rész 13. rész 14. rész 15. rész
16. rész 17. rész 18. rész 19. rész 20. rész
21. rész 22. rész 23. rész 24. rész 25. rész