Mahou Tsukai ni Taisetsu na Koto (2003)

Eredeti cím 魔法遣いに大切なこと
Angol cím Someday`s Dreamer
Egyéb cím(ek) Mahoutsukai ni Taisetsu na Koto
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész
Év 2003
Ismertető:
Ki ne szeretné, ha létezne a világon mágia, amit akaratunk szerint használhatunk? Szerintem mindenki. De vajon mi történne, ha mindenki szabadon használná? Valószínűleg elszabadulna a pokol, és mindenki saját célra fordítaná az erejét. Éppen ezért kell szabályozni, mint minden mást, ezt is. Persze csak ésszerű keretek között. Ebben a világban megvan rá a lehetőség, hogy az emberek mágusokká váljanak, bár erre még születni kell, és hogy megszerezhessék a mágus címet, először nekik is tanoncoknak kell lenniük, majd levizsgázniuk.
Animénk főhősnője Kikuchi Yume, aki Tono városából épp Tokióba érkezett, hogy egy híres mesternél, Oyamada Masaminál tanulhasson. A városba való megérkezése sem alakult felhőtlenül, hisz egyből bonyodalmakba ütközik. Először elesik a zebrán, és majdnem elüti egy autó, de szerencséjére képes hasznát venni az erejének. Levegőbe repíti az autókat, majd vissza a földre, így senkinek sem esik baja, majd a fiú, akivel korábban találkozott, segít neki eljutni oda, ahová akart, és ezért hálából Yume pénzt varázsol segítője ruhájába.
Nagy kínok közepette végre megtalálja Oyamada irodáját, és először találkozhat a leendő mesterével. Ekkor is nagy meglepetés éri, hisz arra számított, hogy egy nő tanítja majd, és akkor beköltözhet hozzá. De kiderül, hogy a mestere egy férfi, akinek az irodája alatt egy bár van. Oyamada viszont nagyon kedves, és megengedi Yume-nak, hogy ott lakhasson nála. Yume lassan megismerkedik Oyamada barátaival, akiknek a későbbiekben szánnak egy-egy részt az anime készítői, hogy jobban megismerhessék őket a nézők. Rögtön másnap Yumének el kell mennie a Mágiaügyi Minisztériumba, hogy bejegyezhessék a mágiahasználók közé, és egyúttal egy gyűrűt adhassanak neki, aminek a segítségével fel lehet őt ismerni. Most már elkezdődhet a tanítás, de előtte még meg kell néznie egy oktatófilmet a mágiahasználatról és annak szabályairól. Ebből megtudhatjuk, hogy tilos pénzt varázsolni, vagy szerveket, szöveteket megváltoztatni. A mágiát pedig csak akkor lehet használni, ha azt kérelmezik a Minisztériumon keresztül, és Yume képzése valójában arra irányul, hogy ezeket a kérelmeket teljesítse. Persze a mestere felügyelete mellett.
Telik az idő és Yume lelkesedése egyre inkább csökkenni kezd. Már nem teljesen biztos abban, hogy hasznos a mágia, és képes vele az embereknek segíteni. Úgy érzi, minden amit tett, az hiábavaló volt, vagy teljesen a visszájára fordult. Innentől kezdve az ő lelki viszontagságait követhetjük végig. Vajon hogy dönt? Elvégzi a vizsgát, hogy belőle is mágus lehessen, vagy inkább meghátrál, eldobja magától a mágiát, és nem használja többé? Nagyon fontos döntés előtt áll a jövőjére nézve. Az utolsó részben dönti el a lány, hogy befejezi-e a vizsgát vagy sem. A sorozat végén a papírzsepinket is elő kell vennünk, annyira megindító.
A történet véleményem szerint nem mindennapi, de nem is különleges. Békés hangulat, amit egy idő után felvált a bánat, bizonytalanság és a zavarodottság. Jól követhetőek az események, a karakterek szerethetőek, bár személy szerint nincs kedvencem közülük. Nincs annyira alaposan kidolgozva a sztori, valamint a szereplők sem igazán mennek át jellemfejlődésen. Hiába szól minden mellékszereplőről egy rész, nem tudunk meg róluk annyit, hogy igazán kialakulhasson egy kép róluk. A rajzolása igen szép, ám volt néhány zavaró dolog, ami mindenkinek szemet fog szúrni. A párbeszédeknél nem mindig rajzolták meg úgy, hogy mozogjon a karakterek szája, ami szerintem igen nagy hiba. A zene viszont csodálatos, nagyszerűen eltalálták, és mint az openinget, úgy az endinget is a kedvenceim közé sorolhatom mostantól. Legalább azokat érdemes lenne meghallgatni. Az endinghez egy külön videoklip is készült az énekesnővel, a szám címe: The Blue Sky.
A végére annyit még megemlítenék, hogy inkább lányoknak ajánlanám, és azoknak a fiúknak, akik kedvelik ezt a műfajt. A sorozat folyamán találkozhatunk egy csipetnyi humorral (de tényleg csak egy csipetnyivel), szerelemmel (ezzel is csak egy ideig), drámával (csak a sorozat vége felé). Inkább az egyhangúság jellemzi, viszont nagyon nagy igazságok rejlenek a mondatok között. Egy estés kikapcsolódásnak teljesen megfelel.
Online részek:
01. rész 02. rész 03. rész 04. rész
05. rész 06. rész 07. rész 08. rész
09. rész 10. rész 11. rész 12. rész

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük